···Okunma: 31 Aralık 2025 12:39 Aralık ayı başında #yeniyıl teması için kitaplığımda kitap bakarken aradığım tema biraz daha yumuşak hissettirecek birşeylerdi. Fakat bir tane bile aşk romanı bulamadım. Bulduğum tek temaya uygun olan #jeanettewinterson 'un #noelgünleri adlı oniki öykü ve onlara bağlı kısa anılardan ön sözleri ile verilen temaya uygun tariflerden oluşmakta. Açıkçası bu öykülerin bazıları tam benlik
Yazar kitabın başında Noel temasının tarihine kısa bir hatırlatma ile girmiş. Tarihsel geçmiş, farklı kültürlerden eklenenler, yasaklardan bahsetmiş. Bir doğumun kutlanmasının nelerden etkilendiğini, nasıl geliştiğini kendi bakış açısından anlatmış. Burada Püritenlerin Noel'i yasaklanmasını altında Meryem mutfağa hapsetmek ve mutluluk düşmanlığı olduğunu söylemiş. Fakat bu kısa girişten sonra gelen diğer öyküler ise kimi umut verici, kimi gotik kimi ise masalsı bir anlatıma sahip. Her hikayeden sonra kendi hayatına dokunan insanlardan ilham aldığı, Noel sofraları kurmuş. Bu kısımlarda bahsettiği bazı kimseler çok tanıdık bazısı ise hayatında ki insanlar.
Yazarın kitapta Noel'i sevgi,birlik, beraberlik ve hatırlamak/hatırlanmak ile ilgili olan düşüncelerine can-ı gönülden katılıyorum. Kitabı zevkle okuduğumu da belirtmeliyim.
Hepinize mutlu, sağlıklı, iyiliklerle dolu bir yıl diliyorum. Kötüler ve kötülükler hepimizden uzak olsun.