Herkese selamlar
Yilin ilk yorumunu #TheEdgeofDarknessTrilogy serisinin ilk kitabi olan #insatiable ile yapmaya geldim. Açıkçası yazarin ulkemizde cikan #küçükyalancı serisinden sonra kendisine itimadim yoktu. Ancak bu serinin yorumları ve puanlarını okuyunca sans vermek istedim ve simdi iyi ki diyorum. Dark mi arıyorsunuz? Aranan kan bulundu. Ustelik ask ve tutkusu da en bolundan. Fakat belirteyim ki icerik uyarısı kismi kitabin genel hatlarını veriyor ve cok fazla tetikleyici unsur veya sahneye sahip diyebilirim. Herkese hitap etmeyebilir, ama gercek karanlık romantizm okuyucularini oldukça tatmin edecektir.
Malum kitabi yapay ceviri ile okudum fakat ceviri cok basarili degildi. Fakat hikayeden ve kurgudan fazlasiyla nasibimi aldim. Okudukça merakla neler yasanmis olabileceğini düşünüp durdum. Yazar da okuyucuya bu anlamda hic acımamış kitabin sonuna kadar ki sonunda bile bir çok şey belirsiz kaldi, sirlar ortaya cikmadi. Ama hikayenin zorlayıcı yanı, beni bir günde kitabin sonuna götürdü. Kade ve Stacey'nin cocukluklarinda baslayan ve bir yanlis anlama yuzunden biten asklarinin yaklaşık 2-3 sene sonrasını ama bu kez aşktan nefrete durumunu en soğuk haliyle okudugum bir kitap oldu.
Kade'in babasi bir psiko seri katilmis(hatta anne babasinin da kitabı var ama o kalp kırıcı, okur muyum bilmiyorum) Bu nedenle Kade kendisinde de duygu sorunsalı oldugunu düşünen asi bir ergen. Ikiz kiz kardeşinin en yakin arkadasi Stacey'e takıntılı derecede de asik. Kizi ilk gordugu andan bu yana gözlerini üzerinden çekemiyor (Bu kisimlarda Stacey'nin Kade'den nefret ettigi ve onunla ilgilenmedigi geçiyor ama bana hic oyle gelmedi) 18 yasina geldiklerinde ikiside hic kimseye söylemeden buyuk bir aska düşüyorlar ve bir cok konuda herseyi ilk kez deneyimliyorlar. Gerçekten asklari cok guzeldi ve bana fazlasiyla gecti. Özellikle de Kade'in sıkıntılı oldugunu düşünüp asla Stacey'i incitmeden narince sevmesi onu gördükçe kelebekler uçuyor demesine kalbimi bıraktım. Ancak her ne oluyorsa Kade Stacey'nin onu aldattığını düşünüp kızı terkediyor. Burada da Stacey'nin kimseye anlatamadığı anlatsa da inandıramadıgi (ki öz babasi inanmamış, hak verdim bir yerde) bir sorunu var. Üvey abisi Chris. Bu hayvanat kızı surekli taciz ediyor, dövüyor, kiz surekli morluk icinde. Bir Allahın kulu da demiyor ki sana ne oldu. Stacey direk dansı ve modern danslar konusunda ders veren bir genc kiz. Hasbelkader soran olursa bu izleri sakarlık olarak adlandiriyor. Iste bu adi herif kiza ne yaptıysa bunun 10 sn kadarını Kade görüp aldatıldım deyip kendini resmen ölüme terk ediyor. Bundan sonrasında Kade icin cehenneme giriş oluyor yani İskoç mafyasinin eline düşüyor. Onların verdiği uyuşturucular ile ellerinde kalıyor. Sonrasında uğradığı taciz ve istismarlarin sonu yok. Tetikcileri oluyor. Madde kullanmadan gününü geçiremez hale geliyor. Ustelik bu örgüt lideri bir kadin ve sapkınca zevkleri icin Kade'i ailesi ile tehdit ederek istediklerini yaptiriyor. Ayrica başkalarına da eskortluk yapmak durumunda. TabinKadr bu surecte cokta para kazanmış ve bu cehennemden kurtulmak icin kendine de bir birlik kurmus ve kimsenin haberi yok.
Iste ikilinin hikayesi bu aşamadan sonra kaldigi yerden devam etti. Kade uzun süreden sonra dayanamayıp Stacey'i gordu ve hersey onun icin bitti dese de icinde aslinda bitirememişti. Ama katıksız da nefreti vardi. Sürekli bir araya geldiklerinde ateşle barut misali birbirlerine atlamadan duramadılar. Normalde hikayelerde bu kadar cinsellik olunca sığ bulsamda burada ikilinin aski da tutkusu da fazlasıyla geçtiği icin bu kez önemsemedim. Ama cok fazla sahne oldugunu söylemeliyim. Özellikle de kitap gecmis ve günümüz şeklinde anlatılinca ve her iki kısımda da bu sahneler var olunca sıkılmadım desem yalan demiş olurum. Yine de bence hikayenin önüne geçmedi ve ben simdi merakla ikinci kitabi okumaya geciyorum.
InsatiableLeigh Rivers