·552 syf.····Okunma: 31 Aralık 2025 17:09 Üçlemenin son kitabını okuyup seriye veda ediyorum. İlk 2 kitap çok güzelken bu kitap niye böyleydi ey yazar?!
2.kitap çok güzel bir yerde kalmıştı, insan merakla 3.kitabı okumak isterken, 3.kitabı okudukça tatmin olmamaya başladım. :(
Endura'nın batışından sonra başlıyor kitap ve Citra ile Rowan yine ayrı düşüyorlar. Bir Citra'nın bir Rowan'ın bakış açısından okuyoruz kitabı. Sadece onların da değil birçok yeni karakter vardı bu kitapta ve onlarında bakış açısından gördük olayları hep. Bu durum benim canımı sıktı okurken. Hiç sevmiyorum bu tarz yazılmış kitapları. :'(
Onun dışında kitabın finali ise final değildi bence. Hiç ama hiç beğenmedim. Büyük birşey bekledim olsun diye ama olaylar çok sönük kaldı.
Bazı şeylerin ucu da açık bırakılmıştı. Mesela Goddard ve Ayn Rand'a ne oldu? 3 kitaptır Goddard'ın gebermesini beklerken adamın geberişini bir türlü göremedik. O tatmini yaşatmadı bize yazar.
Citra ve Rowan ise kitabın sonunda yine saçma birşey olup ayrı kaldılar gibi. Aslında ayrı demek yanlış olur ama spoiler olmasın diye böyle demek zorundayım. Okuyanlar beni anlar...
Sevmedim ben bu kitabı, olmamış hemde hiç...
Seri olarak söylemek gerekirse güzeldi diyebilirim. Şans vermek isteyenler durmasın. :)
Kitapla kalın.