Uzaktan Kumandalı Kız
2026 2. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 18:23
"Bütün dünyayı programlamışlar! İletişim kanallarını tamamen kontrol altına almışlar." Herkese merhaba, Distopya türünde güzel bir kitap okudum. Hem kısaydı, hem de çok ilgi çekici bir konusu vardı. Biraz bahsedeceğim sizlere, beğenirseniz sizler de okursunuz. :) ••• Reklamların yasak olduğu bir dünya düşünün. Ortaya sürdüğünüz ürünü nasıl tanıtırdınız? Firmalar bu soruya sürekli cevap arıyor. Bu soruya yana döne cevap arayan firmalar biraz bugünkü influencer sistemine benzeyen bir sistemle çözüm buluyor. Hatırlarsınız bir-iki sene öncesine kadar influencerlar tanıttıkları ürünlerin reklam olduğunu belirtmiyorlar, sanki kendileri kullanıyormuş gibi gösteriyorlardı. İşte kitabımızın ana karakteri P. Burke'ten de tam olarak bu isteniyor: "Bizim reklam yüzümüz ol." Ama nasıl? P. Burke intihara kalkışmış genç bir kız. Şirket bu kızı hastanede görmeye gidiyor ve kendisine bu teklifi sunuyor: Eski dünyan belli ki seni bunaltmış, intihara sürüklemiş. Biz sana yeni bir seçenek sunuyoruz. Gel bizimle çalış. Ama artık eski dünyaya dönemezsin. Herkes seni öldü bilecek. Bu teklifi kabul eden P. Burke yeni işi için vakit kaybetmeden eğitime alınıyor. ••• Günümüze çok benzettiğim kısımlar oldu. Büyük şirketlerin, ellerinde biraz güç olanların insanların algılarıyla nasıl oynadığını, insanlara fark bile ettirmeden istediklerini nasıl yaptırdıklarını anlatan bir kitaptı. Ben severek okudum. Sizlere de tavsiye ederim. Keyifli okumalar diliyorum. :)
Uzaktan Kumandalı KızJames Tiptree Jr. · İthaki Yayınları · 03,806 okunma