2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 16:51
Kısa, tuhaf, karanlık ama içten… Farklı olmanın bedelini masalsı bir dille anlatan, buruk bir okuma deneyimi … Tim Burton bu kitapta bizi yine “normal” olamayanların dünyasına davet ediyor. Kısa öykülerden oluşan bu derleme; tuhaf, dışlanmış, anlaşılmamış ama bir o kadar da masum karakterlerle dolu. Kitabın en çarpıcı yanı, karanlık bir atmosferi çocukça bir sadelikle anlatması. Burton’ın kara mizahı, hüzünle iç içe geçiyor; bazı öyküler gülümsetirken bazıları can yakıyor. Hikayelerin kısalığına rağmen anlam yükü oldukça yoğun. Burton, toplumun “öteki” olarak gördüğü bireyleri absürt bir dille anlatırken aslında oldukça gerçek ve tanıdık duygulara dokunuyor. Bu kitap; klasik bir hikâye anlatımından ziyade, duygu durumları ve imgeler üzerinden ilerliyor. Derinlik arayan bazı okurlar için yüzeysel gelebilir ama Tim Burton evrenini sevenler için fazlasıyla tanıdık, samimi ve etkileyici bir kitap.
İstiridye Çocuğun Hüzünlü Ölümü ve Diğer HikayelerTim Burton · Altıkırkbeş Yayınları · 20181,264 okunma