2026 1. kitabı
Kitapta Haiku tarzı şiirler görüyoruz. Haiku tarzını da kısaca özetleyecek olursak: 5,7,5 heceli üç dizeden oluşan japon kökenli bir şiir türü kendisi. Kitapta yer verilen şiirlerden anladığım kadarıyla sanırım Haiku'lar genelde doğadan ilham alınarak işleniyor bundan yola çıkarak doğallığın Haiku türünün en önemli özelliklerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kitapta Başo (Matsuo Bashō), Taniguçi Buson, Kobayashi Issa ve diğer başka kişilere ait şiirlere yer verilmiş. Bir iki istisna dışında kitapta bize sunulan şiirleri sevdim diyebilirim. Şiirde konu doğa olunca her zaman mükemmel işler çıkamıyor maalesef, bunu ve Haiku tarzı şiirlerin üç dize kuralını göz önünde bulundurursam bence kitapta yer verilen şiirlerin şairleri genel olarak iyi iş çıkarmışlar. Bu yüzden şiir okumaya ilginiz varsa kitabı okumanızı tavsiye ederim. Doğa temalı şiirlere farklı bir açıdan bakmanızı sağlayabilir. İncelemeyi uzatmamak adına eklemediğim bir iki bilgi dışında şimdilik Haiku türü hakkında aşağı yukarı bildiklerim bu kadar, eğer bu tür hakkında sizin ayrıca bildiğiniz önemli bir şeyler varsa yorumlarda paylaşırsanız güzel olur, iyi okumalar diliyorum.
Başo'dan Buson'dan İssa'dan HaikularBaşo (Matsuo Bashō) · İyi Şeyler Yayıncılık · 199178 okunma