2026 1. kitabı
Yazardan okuduğum 3.kitap.Diğer 2 kitaptan farklı olarak psikolojik-gerilim tarzında bir kitap okudum bu sefer.Disosiyatif Kimlik Bozukluğu hastası olan Deniz içerisindeki canavarla mücadele ediyor.En büyük destekçisi ise 27 yıldır hayatında olduğu Canan.Böyle bir hastalıkla mücadele edenin Allah yardımcısı olsun.Çok büyük bir sıkıntı.İnsanın içerisinde farklı karakterler olması.Ki bu karakrerlerden birisi canavar ise vay halinize.Canan da gerçekten iyi sabır varmış.Kaç kez Deniz tarafından (daha doğrusu içindeki canavar ) bıçaklanmasına rağmen onunla olmaya devam etti.Her zaman Deniz'in yanında oldu. Deniz küçük yaşta babasını kaybetmiş.Bir süre sonra kız kardeşi intihar etmiş ve hayatını kaybetmiş.Ondan kısa bir süre sonra annesi de vefat edince tek başına kalmış Deniz.Ama mücadeleyi bırakmamış.Yazılımcı olarak kendisini çok geliştirmiş ve hemşire Canan ile evlenmişler.Muhtemelen bu kadar psikolojik olay yaşayan Deniz'in içerisinde bir canavar yetişmiş ve zaman zaman Deniz'in kişiliğinin önüne geçmiş.Canan bunu fark ettiğinde psikolojik tedavi süreçleri başlamış ve yıpratıcı günler kapıyı çalmış.Diğer yandan komşusu Handan ve oğlu arasındaki ilişkiyi okumak da olaya farklı bir boyut katmış.Yan karakterler olarak renk vermişler romana.Uzun soluklu psikolojik tedaviler sonucunda acaba Deniz içindeki Canavardan kurtulabilecek mi?Yoksa çok daha ölümcül bir son mu bizi bekliyor? Psikolojik Gerilim okumayı sever biri olarak kitaptan keyif aldım diyebilirim.
N HarfiŞule Sarpkaya İrez · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202519 okunma