İyileştiren Sınırlar: Sağlıklı Sınırlar Çekmek
2026 3. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2026 18:24
Bu kitapta yazar, insanların kendileri ile ve diğerleri ile etkileşim süreçlerini ve bunların sonuçlarını ele alıyor. Sınır koymanın somut ve anlaşılır hali olan hayır ifadesinin az, çok ya da otomatik silah gibi kullanımlarını tartışıyoruz. Öncelikle insanlara hayır diyememenin, sınır çizememenin kökeninde neler olduğunu, ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını, bunları anlamanın önemini görmeye çalışıyoruz. İçindeki bazı başlıklar şu şekilde: Sınırlara neden ihtiyaç duyarız? İnsan yavrusunun ilk etkileşimleri Temel duygusal ihtiyaçlar - Bu kitap boyunca açıklanan pek çok konunun temelinde Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımları ve bu yaklaşımların kuramsal ve uygulamalı bakış açıları vardır. Sevilen, değer verilen, önemsenen, saygı gösterilen biri olabilmek için insanların suyuna gitmeniz değil, önce kendinize bu doğrultuda davranmanız gerekmektedir. Kitap özellikle özsaygı, özdenetim kavramları üzerinde duruyor. Hayır kelimesinin hiç kullanılmayışında ve çok sıkı şekilde kullanılışında, insan hayatının ilk etkileşimlerindeki deneyimleri, duygusal ihtiyaçların karşılanıp karşılanmadığı üzerinde duruluyor. Bu konuda bilgilendirici ve açıklayıcı bir kitap. 9/10
İyileştiren Sınırlarİ. Volkan Gülüm · Psikonet Yayınları · 2020782 okunma