·368 syf.····Okunma: 02 Ocak 2026 20:15 Merhabalar
Yılın ilk kitabı, #lapisyayinlari’ndan çıkan ve kalemiyle ilk kez tanıştığım #LilantJames oldu.
Madison, henüz çocuk denecek bir yaşta kalbini yanlış birine emanet ediyor. Geriye kalan ise hayal kırıklığı, yalnızlık ve kucağında taşıdığı büyük bir sorumluluk… Kendi hayatını bile çözememişken bir bebeğin annesi olmak zorunda kalıyor ve hayatta kalmayı öğreniyor.
Sevgi vaadiyle karşısına çıkan bir başka adama da inanıyor bu kez; fakat tehlike daha büyük, çünkü adam tam anlamıyla bir istismarcı. Uzun bir sürenin ardından ondan da kurtuluyor. Sonrasında ise çocuğu, birden fazla işi ve bitmek bilmeyen çevrim içi dersler arasında sıkışıp kalmış bir Madison var. Kalbine birini almak aklının ucundan bile geçmezken, yan daireye taşınan komşu ile işler değişiyor ve hikâye tam da burada başlıyor.
Kitabın önsözünü okuyunca beklentim ciddi anlamda yükseldi. Yazarın genç yaşta anne olması ve uzun süre bekar ebeveynlik yapması, hikâyede güçlü bir gerçeklik hissi yaratacak sanmıştım. Romantik kitaplarda her şeyin toz pembe gösterilmesini eleştirip, hayatın böyle olmadığını anlatmak istediğini söylemesi de beni heyecanlandırdı. O hevesle kitabı neredeyse uykusuz bir gecede bitirdim…
Ama sonuç maalesef olmamış.
Bu kadar ciddi ve zorlayıcı bir konu, üstelik kişisel deneyimlerden yola çıkılarak yazılıyorsa, çok daha derin ve etkileyici işlenmeliydi. Bekar bir annenin yaşadığı mücadeleler; dramı, haksızlığı ve çifte standartlarıyla birlikte okuyucuya geçmiyor. Her şey fazlasıyla yüzeysel ve sürekli bir söylenme hâli içinde anlatılmış. Bu yüzden arka plandaki acıya üzülmek bile zorlaşıyor. Yazarın kalemi bana geçmedi.
Bölümler arasındaki kopukluk da büyük bir sorun. Bir olay sonuçlanmadan başka bir bölüme, başka bir güne geçiliyor ve sık sık “Bir dakika, buraya nasıl geldik?” diye düşünüyorsunuz.
Bir Yengeç burcu olarak fazlasıyla duygusal olmama rağmen ne dramatik ne de romantik tarafı beni etkiledi. Madison’ın duyguları yer yer mızmızlık gibi hissettirdi; erkek karakterle ise neredeyse hiç bağ kuramadım. Onun bakış açısından birkaç bölüm olsaydı fikrim değişir miydi, emin değilim.
Sonuç:
Beğenmedim
Bu yazarı tekrar okuyacağımı da sanmıyorum. Çünkü bu türde çok daha güçlü ve kaliteli kalemler var.