Azade 1, Ali Cengiz 0!
2026 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2026 22:59
Herkese iyi günler dilerim. Kitap kısa olmasına rağmen efsane bir hikaye barındırıyor. Tabii ki de ben çok geç bitirdim ama maalesef işlerim bir türlü bitmek bilmediği için kitaba bir türlü vakit ayıramadım. Şimdi; sapık bir doçentimiz var, Ali Cengiz. Bu arkadaşımız aynı zamanda Yeni Dünya Üniversitesi’nin Edebiyat hocası. Bu karakteri ilk başlarda benimsemiştim, hatta yazara onu anlatırken biraz yerden yere vurduğu için serzenişte bulunmuştum. Alıntılarımda hepsi mevcut. Ama kitaba devam edip bu adamın şerefsizliklerini farkedince karakterden iyice soğudum. Hatta onun hemcinsim olduğu gerçeği aklıma geldikçe onun yerine kendimden utandım bile diyebilirim. Bu insan dışı varlık, öğrencisi olan Azade ile yasak bir aşk yaşıyor, hatta onun çıplak fotoğraflarını ileride onun aleyhine bir eylemde bulunursa diye, Azade’nin rızası ile laptopunda saklıyor. Adam tamamen sapık. Tek düşünebildiği pantolonunun içindeki bir et parçası. Ama bunun için ona kızamayız, öyle değil mi? Sonuçta bu bir hikaye. Bir bayan karakterimiz var; Azade. İsmi gibi ‘özgür’ ruhlu bir kız. Bu arkadaşımız Ali Cengiz ile sevgili. Ali Cengiz ondan yaşça büyük olmasına rağmen. Ve Azade, ileride yazar olmak istiyor. Hatta elinde halihazırda bir romanı bile var. Ama gelgelelim, bu Ali Cengiz piçi, onun yoluna sürekli taş koyuyor. Yok efendim neymiş, hikayesi ‘roman’ bile olamayacak kadar ‘vasat’mış, yok bu hikaye sadece paragraflardan oluşan bir yığınmış… Ulan köpek! Kızın kaç yılını heba ettin orada laflarınla. Efendim Azade kardeşimiz de bu yarım akıllı doçentimizin aklıma uyup -onu adam yerine koyup- kitabı bastırtmayıp rafa kaldırıyor. Ama içten içe o hikayeyi bastırma isteğini kalbinin bir köşesine mıhlıyor. Bir de yakışıklı bir yazarımız var; Atlas Siyah. Ben bu adamı çok sevdim. Çok naif, çok mülayim bir karakter. Aşırı saf. Aşırı masum. Öyle ki; sanki ezik bir tipmiş gibi ama hiç de öyle değil. İnsanın bağrına basası geliyor. Bu adam sevgilisi intihar edip öldükten sonra derin bir hüsrana gömülüp otobiyografik bir kitap çıkarıyor. Kitabın ismi ‘Atlas Kitabı’. Ama Atlas bu kitabı bastırdığı gibi çok saçma bir fikir olduğunu düşünüp kitabı alan 100 kişinin 99’unu bulup tek tek bütün kitapları piyasadan topluyor. Bir tanesi hariç. O da kimin eline düşüyor? Azade Yalgın’ın tabii ki. Karakterlerimiz bunlar efendim. Daha fazlasını anlatırsam spoiler olur. Hiç gerek yok. Ben hikayenin etkisinde kaldım. Ve Ali Cengiz gibi olmadığım için Rabbime şükrettim. Ayrıca Azade’nin Ali Cengiz’den aldığı intikam tam da yerinde bir hareketti. Helal olsun sana kız Azade. Eli öpülesi kızsın valla. Ali Cengiz haketti sonunu. Başka ne anlatabilirim hiç bilmiyorum. Kitap tam anlamıyla mükemmel bir modern hikayeyi barındırıyor içinde. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar dilerim Benim Küçük ŞaheserimBenim Küçük Şaheserim Mert OfluoğluMert Ofluoğlu
Benim Küçük ŞaheserimMert Ofluoğlu · Remzi Kitabevi Yayınları · 049 okunma
Selamlar. Türü itibariyle böyle bir kitapta spoiler vermek kitabı okuyacaklara engel değil midir? Şahsen ben bu kitabı okumadan önce sizin incelemenize denk gelseydim "Zaten tüm can alıcı noktaları okudum" diyerek kitabı okumaktan vazgeçerdim :(
Hiç bu kadar içten ve samimi bir inceleme okumamıştım helal be sana Mehmet 😂
Mehmet B.
Eyvallah Fatmacım sağ olasın 😇