Öncelikle kurgu sizi içine alıyor ancak çoğu zaman absürt de bulabiliyorsunuz. Yine de güzel bağlanan çok fazla kısım vardı. Onun dışında bazı karakterlerin gelişimini başkasının gözünden (Nick yani anlatan karakter) görmek lezzetli yanlarından biriydi. Ana konu ve karakter Gatsby olsa da kitabın anlatıcısı olmaması onun duygu dünyasına okuru asla tam olarak almıyor ki bu da okurda biraz kopukluk oluşturuyor gibi düşünmek mümkün olsa da bence yazar bunu kendi lehine kullanabilmiş çünkü Nick neye şahit olduysa ona oluyoruz, Gatsby ona ne anlatırsa onu biliyoruz ve bu sayede hep bir acaba ve merak beraberinde geliyor. Yine de bazen keşke Gatsby'nin iç sesini de bilseydik dediğim çok an oldu. Onun dışında genel olarak okuması keyifli bir kitaptı.
Not: Aynı isimde bir filmi var (The Great Gatsby). 2013 yapımı, çok sağlam bir oyuncu kadrosu var. Senaryo tıpatıp kitabın aynısı ve izlerken bütün satırlar gözünüzün önünde canlanıyor. Kitaptan uyarlama bir film için onda on bir senaryo ve oyunculuktu. Öneriyorum, kesinlikle kitaptan sonra izlenebilir.