2025 45. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2025 21:41
Cengiz Aytmatov~ ELVEDA GÜLSARI Tanabay ve Gülsarı Bu iki dostun muhteşem hikayesini okuyup bitirdim geçtiğimiz günlerde. Tanabay ; Kırgız gençleriyle birlikte Kolhoz’da çalışan , Kırgız halkının kalkınması, eşit ve adaletli yaşaması için uğraşan bir gençtir. Bir gün çok sevdiği Çora gelir ve Tanabay’a yılkı sürüsüne bakması için teklifte bulunur ve Gülsarı ile ilk karşılaşması da böyle olur. Gülsarı ile çok güzel bir dostluğu olur ve biz bu dostluğa şahit olurken bir yandan da Kırgız-Kazak kültürünün birçok ögesine de şahit oluyoruz. Tanabay’ ın halkı için yıllarca verdiği mücadeleye, Gülsarı ile dostluklarının yıllar içindeki değişimine, çobanlık yaparken yaşadığı her ana saniye saniye sanki şahitlik etmişim ve gözlerimin önünde bir tiyatro sahnesi varmış gibi hissettim hep. Doğumdan ebediyete muhteşem bir dostluk ve yaşam hikayesiydi. Mutlaka okumalısınız. Kesinlikle kendinizden bir parça bulacağınıza çok eminim. Cengiz Aytmatov’a bir kere daha teşekkür ediyorum bizleri bu muhteşem hikaye ile karşılaştırdığı için.
Elveda GülsarıCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202321,1bin okunma