2025 2. kitabı
“Ölmek kaderin olsa da savaşmaya mecbursun. Sonuna kadar diren.” Direnmek His Alatav'ın diğer adıydı. Çünkü o daha doğmadan dünyaya direnmeye başladı. Direnip kendine biçilen görevi bitirmek zorundaydı. Ama bu yolda karşısına bir engel çıkmıştı; Sevgi.... '' Bana Bronz derler. '' diyerek ona karşı koyan, Arkana sınırlarını aşan bir devrim başlatıp bütün her şeyi yıkan bir adam çıkmıştı yoluna. Sahibi olduğu İmparotiçe Kartı ve Sürpriz bir kartla bütün Arkana'nın karşısına çıkıp onları alaşağı edecekti. Arkana'da kimsenin bilmediği sırlar açığa çıkacak, kanla yazılan tarihini herkes öğrenecekti. Bütün aşklar, ihanetler, sevgiler, anlaşmalar ve daha birçok şey Hisar Alatav ile, hayır sil. His Alatav ile açığa çıkacak ve geriye kalan bütün kartlar açık bir şekilde masaya dökülecekti. III. kitap kendinden hatta serinin içinden en çok içime sinen, sürükleyici bir tarafı olduğunu kanıtladığı bi kitap oldu benim için. Bütün olayların açığa çıktığı, sırların aydınlığa kavuştuğu, aşkların birleştiği ama bir o kadar da aşkların ve sevgilerin yıkıldığı bir kitap oldu. His ve Bronz'un birbirleri olan savaşı, Eva ile His'in arasındaki anlaşılamaz sır, Bronz'un His'e sürekli geçmişi hatırlatma çabası, His'in her şeye yakın anılarını unutması... Bunlar beni üzen noktalar oldu. Mutlulukların olduğundan daha fazla üzüntü ve savaşın olduğu bir kitap oldu benim için. Macera her ne kadar sürükleyici başlasa da devamı sürpriz bir sonları oldu. ( Merak edin söylemeyeceğim. Okuyunuz lütfen satırları...) Yazarın kalemi, seri boyunca asla ama asla asla ağır bir şekilde ilerlemedi bana göre. Her satır farklı bir senaryo, her sayfa farklı bir macera ile geçti. Spoiler vermeden anlatmaya çalışıyorum ama o kadar hem karmaşık hem de çok açık yazılmış ki olaylar bu kadar anlatabiliyorum. Siz bence devamını bu yorumlarımdan yola çıkarak gelişen olayları kitaptan okuyun... Ancak, baştan uyarayım, çok sürükleyici, maceralı, sinirlendirici, üzücü, mutlu edici, kahkaha attırıcı satırlar sizleri bekliyor.
Bronz 3Özge Naz · Guardian Yayınları · 20241,204 okunma