Kadının kölelikle Mücadelesi
2026 5. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 01:28
1800'ler kadınlar için bir "sessizlikten uyanış" dönemiydi. Yüzyılın başında tamamen ev içine hapsolmuş bir hayat varken, yüzyılın sonunda üniversiteye giden, haklarını arayan ve çalışma hayatında daha görünür olan bir kadın profili ortaya çıkmaya başladı. Kadın mücadelesini anlamak, hem tarihsel süreci hem de bireysel deneyimleri kavramak adına oldukça değerlidir.Bu kitaplar, kadının sessizleştirildiği bir dünyada sesini yükseltme hikayeleridir. Her biri farklı bir döneme ve coğrafyaya ışık tutsa da, mücadele ettikleri temel sorun (ataerki ve eşitsizlik) ortaktır. Kitap eğitim hakkı, oy hakkı, çalışma özgürlüğü ve beden dokunulmazlığı gibi temel hakların kazanılma sürecinde kadınların vermiş oldukları mücadeleyi anlatan grafik romandır. Hareket etmeyenler zincirlerinin farkına varamaz.
Kadın MücadelesiMarta Breen · Yapı Kredi Yayınları · 2020180 okunma
"Hareket etmeyenler zincirlerinin farkına varamaz. " Çok anlamlı bir söz. İncelemeniz de çok değerli. Elinize, emeğinize sağlık. Kadın özgür olmadan toplum özgür olamaz, aslında erkek de özgür olamaz. Okuyanı bol olsun. Ben ekliyorum okunacaklar listeme. "Kadınlar insandır, biz insanoğlu. " demiş ya Neşet Ertaş. Çok haklı..
Z.K
Teşekkür ederim. Kitap grafik roman akademik bir dil beklemeyin . Tarihsel süreç içinde kadın mücadelesi anlatılıyor. "Kadınlar her zaman mücadele etti; bazen fısıltıyla, bazen çığlıkla ama asla pes etmeden."