2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 00:00
[25 Eylül 2025-4 Ocak 2026] Bitti.. Kitabın son sayfasında son dakika golü yedim de geldim..şaşkınım..ağzım bir süre açık kaldı..hiç beklemediğim bir son oldu ama tahminimden etkili bir finaldi. İsmine yakışır bir biçimde eylülde başlayıp, kendime yakışmayan bir biçimde 3 ayda bitirebildiğim kitaptı. Kötü değildi, ama çok fazla da sürükleyici olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef.. Bilindiği üzere; Eylül, Mehmet Rauf’un ilk psikolojik romanı, e doğal olarak; kitap olay örgüsünden daha çok, ruh hallerini, duygu düşünceleri, monolog tarzı konuşmaları barındırıyordu. Eylül kitabı; Süreyya, Suat, Necip arasında yaşanan aşk üçgenini ele almakta, ana fikir olarak; sadakat konusu işlenmektedir.(Kitabı bitirene kadar; erkek karakterin adı mı Suad ya da Süreyya, kadın olanın mı diye karıştırmaktan beynim çorba oldu :) Ve ayrıca bu insanların hiçbiri neden işe gitmiyo, neden kimse çalışmıyo, kitap boyunca tekneyle açılıp balık tutmaya gittiler, boğazda, koruda gezdiler keyif yaptılar, kış gelince çiftliğe gidip bir de orada keyif yaptılar!) Her ne kadar elimde aylarca sürünmüş olsa da, yer yer bunaltıp sıksa da, olay örgüsü ve kurulan cümleler bakımından tekrara düşse de yine de okumaktan keyif aldığım bir Türk Edebiyatı romanıydı. !DİKKAT SPOİLER OLABİLİR! Kitapta sonbahar için yapılan betimlemeler, sonbahar hisleri, ardından kara kışın gelmesinin hissi; eylül ayında Suat’ın her şeye geç kalmışlığını hissedip mutsuzluğunu fark etmesi, eylül ayını bu duygularıyla bağdaştırması ve hayatının gittikçe her şeyi çürüten kışa dönmesine benzetmesi güzeldi.
EylülMehmet Rauf · Bordo Siyah Yayınları · 201449,9bin okunma