Kısa bir yolculuk yapmaya ne dersiniz..
2026 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2026 08:33
İlk defa yazarın bir kitabını okudum. İlk etapta neyin ne olduğunu anlamamıştım sonra iki farklı günlük olduğunu fark ettim. Önce sağ tarafı sonra da sol tarafı okudum. Yazarın anlatımı gayet akıcı fakat bazen isimlerin değişiklik göstermesi kitaptan kopmama sebep oldu. Okurken oradaki diyaloglara günlük hayatımda da şahit olduğum için, evet bunu yaşadım dedim. Karşılıklı birbirini bulmak isteyen iki farklı kişi ele alınıyor. Birisi hayatı dışarıda, kendini bulmak için çeşitli edinimler kazanmak istiyor. İş arayışı da bunlar içerisinde. Sonra ansızın ev ilanı dikkatini çekiyor sanırım insan kendini keşfetmek için ömce yalnız bir evde yaşamaktan geçtiği fikri günlük hayatımızda da yer etmiş. Bu sayede günlüğü daha anlamlı buluyorsunuz. Abisine düşkün bir kız bazı yerleri iç sesim diyebilirim. Diğer taraftan adamın yalnız kalmasından dolayı evini kiralama mantığı bayağı akıllıcaydı. Birbirlerinin gerçeğini yüzüne vurarak insnanı zaman zaman düşündürtmeye sevk ediyor. Genel olarak şu zamana kadar okuduğum farklı bir kitaptı. Hemencecik okunacak bir kitap ama edebi yönünü tam olarak alamadım. Güzel bir alıntı ile yazımı tamamlıyorum. "Sizi ve kendimi suda yüzen yağ damlasına benzettim. Kendine benzeyen bir damla arayan ve bir türlü suya karışmayan iki yağ damlası."
Suzan DefterAyfer Tunç · Can Yayınları · 202520,2bin okunma