2023 11. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2023 00:00
Öncelikle Diyojenin sarsılmaz bir kişiliği olduğuna ve buna hayran kaldığımı söylemeliyim. Diyojen'in felsefesi gerçekten hayatta hepimize yardımcı olabilecek öğretilerden oluşuyor. Diyojen kendinden o kadar emindir ki karşısındaki insanlar ondan ne kadar üstün olursa olsun kendi karakterini bozmadan karşılık verecek kadar cesaretli bir insandır. Karşısındaki kral da olsa normal sıradan bir insan da olsa ikisini de aynı görür. Ve yaşadığı her şeyde sorumlulugu kendi üzerine alır, kendiyle ve hatalarıyla yüzleşir.Yaşadıklarından ders çıkarır. Öyle bir umursamazlık seviyesindedir ki ona karşı yapılan hiçbir şey iyi veya kötü hiçbir şey onu etkilemez, onun değerini düşürmez, onu incitemez. Ve bizim de onun gibi olmamızı kendi yaşantısıyla aslında bir nevi öğütler. Eğer biz de sağlam bir karaktere sahip olursak karşımızdaki kimseyi ayırt etmeden kendimiz gibi olmaya devam ederek korkmadan cesurca cevaplar verirsek, hatalarımızın, mutsuzluklarımızın sorumluluğunu üzerimize alırsak çözüme kavuşacağımızı ve hafifleyeceğimizi, İnsanların ne dediğini umursamadan yaşamamızı, onlar bizi aşağılasa bile bizim aşağılanmayacağımızı söylüyor.
Felsefe
Sen Beni Aşağılayabilirsin Ama Ben AşağılanmamDiyojen · Destek Yayınları · 20203,082 okunma