Bülbül Kapanı 2 kitap yorumu
2026 2. kitabı
Merhabalar, bugün de Bülbül Kapanı 2 kitabını yorumlayalım. Birinci kitap sakin geçti demiştik. İkinci kitap birinciye göre daha olaylıydı. Timur, kendisinin ve MIT'in topladığı bilgiler aracılığıyla, Kenan'ın Ahuzardan ne istediğini ve uluslararası bir örgüt olan Kurulda ne gibi bir görevi olunduğunu sonunda çözmüştür.Kurul her 5 yılda bir toplanır ve bir lider seçer. Seçilen lider şu an Kenan'dır. Bu liderden dünyayı neredeyse yok edebilecek büyüklükte bir silahı saklamasını isterler. Bu silahın ortaya çıkması, görevin deşifre olması halinde onlara kefil olarak birinin canını sunmasını isterler. Kenan da onlara Ahuzar'ın canını sunar. Yani Kenan bu görevi başaramazsa Ahuzar ölecektir. Ayrıca Kenan, sakladığı silahın koordinatlarını Ahuzar baygınken onun sırtındaki dövmenin içine saklar. Bu sırada Kenan adamları arasında bir hain olduğundan şüphelenir ama bunun Timur olduğunu henüz çözememiştir.Bunu anlamak için Timur'a Ahuzar'ı onun yanına getirmesini, getirdiğinde de Ahuzar'ı öldüreceğini söyler. Gerçekleri öğrenen Timur, tabii ki de Ahu'yu ona götürmez ve Ahu'yu koruyan ve Kenan'ın adamlarından biri olan Adriel e emanet edip güvenli bir yere götürmesini ister. ( Bu arada Adriel de aslında MIT için çalışan bir ajan çıktı.) Ama o sırada Kenan bir yolunu bulup Ahu'yu ele geçirir. Timur, Ahu'yu almak için geri döner ve o sırada çıkan çatışmada Ahu vurulur. Timur da Kenan'ı vurur. Ama Kenan kaçmayı başarır. Timur da Ahu'yu alıp oradan çıkarır. Timur, başkanla konuştuğunda başkan, kendi içlerinde de bir hain olduğunu ve bu kişinin Kenan’a çalıştığını söyler. Bu yüzden Timur’dan, kendisinden başka kimseye güvenmemesini ister. Ayrıca Ahu’yu da yanına alarak hiç kimsenin bilmediği güvenli bir yere götürmesini ister. Çünkü şifre Ahu dadır ve Ahu bu nedenle artık devlet için son derece önemli bir kişi hâline gelmiştir.Bunun üzerine Timur da Ahu'yu alıp memleketi olan Rize'ye gider.Her ne kadar şimdilik Kenan'dan kaçsalar da, Kenan'ın Ahu'yu öldürmek için geri döneceğini biliyorlardır. Ablasının ölümünden sonra onu büyüten anneannesi Akkadın'ın evine giden Timur, onu Ahu ile tanıştırır.Üstü kapalı bir şekilde görevden bahseder. Tabii ki Akkadın sadece görev olmadığını, ikisinin de birbirini sevdiğini anlamıştır. Önceleri karşı çıkıp sinirlense de zaman geçtikçe Ahu'ya alışır.Timur ve Ahu burada oldukları sürece birbirlerini sevmeye, yaralarını iyileştirmeye çalışırlar. Uzun bir süredir savaşın ortasında olan Ahu, yeni hayatında, bol yeşilliğin içinde sevdiği adamla birlikte az da olsa huzur bulur. İyice köşeye sıkışan Kenan ise Kurula bir anlaşma yapmak istediğini söyler. Kurul ise kabul etmez ama Kenan silahı sakladığı yerden kaçırdığını başka bir yere koyduğunu ve eğer onu dikkate almazlarsa silahı yok edeceğini söyler. Bunu göze alamayan Kurul ise Kenan'la anlaşma yapmayı kabul eder. En beğendiğim sahnelerden birisi, Timur'un Murathan'ı arayıp Ahu'dan bahsetmesi, onun hakkında konuşması, aşık olduğunu kabul etmesiydi. Bu sahne çok güzeldi bence. Yıllar önce Murathan ve Timur'un mezun oldukları gün, Murathan ve ailesinin mutluluğunu izleyip onlara uzaktan bakması, o an hissettiği yalnızlık o kadar acıydı ki. Bu sahnede Timur'a çok üzülmüştüm. Umarım 3. kitapta Ahu ve Timur'un mutlu olduğu sahneleri bol bol görürüz. Şimdiden 3. kitap için heyecanlıyım. Bakalım neler olacak? Bülbül Kapanı II Loresima
Bülbül Kapanı IILoresima · Ephesus Yayınları · 20252,190 okunma