NE KADAR EZERSENİZ EZİN HER BAHAR ÇİÇEKLER BÜYÜR!
2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 22:30
Çiçekler Büyür… Bulgaristan’ın bir köyünde başlayan ve sizi okuduğunuz ilk anda içine alan bir kitap. Okurken bir tarafta küçük akçabardak İlay’ı çok seveceksiniz. O bizim için ‘ak kız’ olacaktır. Mücadelesiyle ona hayran kalacaksınız. Diğer tarafta Mehmet Ali, İlay’ın sevdiği, taptığı adam. Ancak Mehmet Ali bu sevgiyi hiç hak etmedi. Tek isteği partili olup Bulgar gibi yaşamaktı.(Okurken çok kez içimden Geber Mehmet Ali demişimdir. Hissettim sanırım) Bulgar sol devlet rejimi koministlik yaparak Rus yalakalığı yaparken bir yandan da Bulgaristan Türklerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapar. Türk insanını tarlada çalıştırır ve bu sadece karın tokluğunadır. Yaptıkları zulümler yetmez doz arttırırlar. Türklerden dinlerini değiştirip ortodoks olmalarını, isimlerini Bulgar isimlerinden seçmelerini ve hatta artık domuz eti yemelerini isterler. Bu ete muhtaç kalsınlar diye de diğer hayvanlar toplatılır. Ey insan hakları peşinde koşan kukumav kuşu ülkeler nasıl böyle bir zulme sessiz kalabildiniz? Bu kitabı bilinç kazanmak için mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Emine Işınsu’nun kalemiyle bu kadar geç tanıştığım için biraz da üzgünüm. İyi okumalar.
Çiçekler BüyürEmine Işınsu · Bilge Kültür Sanat · 20121,933 okunma