·384 syf.····Okunma: 05 Ocak 2026 17:23 Ben nasıl bir kitap okudum böyle? Açık ara okuduğum en güzel kitaplardan biri ve etkisi uzun süre benimle kalacak gibi duruyor. Okuma listeme kim, hangi hesap sayesinde girdi hatırlamıyorum ama bunu tavsiye eden kişiye çok çok teşekkür ederim. Sanırım tavsiye etmek için ben de bir hesap açacağım; daha çok kişi bilmeli! Ne yazsam bu kitabı tam anlatamam gibi ama küçük de olsa deneyeceğim :)
Okurken iki kardeşi hatalarıyla bile içinize bastığınız, onlara doyamadığınız; sizi umutlarla dolduran, mucizelere inanmaya, güzellikleri ve hayatın renklerini görmeyi hatırlatan bir kitap. Son sayfalarında sürekli ağladım ama içim karamsarlıkla değil, umutla ve heyecanla dolu bir şekilde bitirdim. O kadar düz hissederek yaşıyoruz ki kitabı bitirdiğimde, “Evet ya, bu hayattan heyecan duymaya, mucizelerini görmeye devam etmeliyiz,” diye düşünerek farklı bir bakış açısıyla, başka bir ruh hâliyle kapattım kitabı. Kesinlikle başlarken ve bitirirken bilinç olarak iki farklı insan gibiydim.
Çok ağır bir dili yok; eğlenceli, sizi asla sıkmayan ve hikâyeden uzaklaştırmadan harika bir dille yazılmış. Son sayfalarda ağlamış olsam da bir o kadar da güldüm :) İki kardeşin de harika bir hayal dünyası var keyif almamak imkansız.. Tek bir olumsuz yorumum yok. Eğer biraz çocuk dünyasıyla okumaya karşı değilseniz, kesinlikle tavsiye ederim.