2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 03:26
Livaneli’nin 29 yılda tamamlayıp, gerçeklere dayanarak kurgusal karakter üzerinden bizlere sunduğu bu eser, Türkiye’den Stockholm’e politik nedenlerle iltica eden aslında apolitik olan Sami’nin hatta Sami gibilerin öyküsü.Livaneli her romanında toplumsal konuları ön plana alır ancak bu eser tamamen Türkiye’nin politik, utanç verici, sarsıcı toplumsal sorunlarını gözler önüne seriyor.Türkiye’deki sağcı-solcu çatışmasının derin yaraları,devlet mekanizmaları, psikolojik ve fiziksel şiddetler, tutuklamalar, işkenceler, sürgünler, doğu-batı çatışması…Usta kalem,iki boyutlu anlatım ve iki farklı final ile alışılmışın dışında bir teknik kullanarak okuyucuya ayrı bir lezzet sunuyor. Ve sonunda: İntikam almak mı? Yoksa bağışıklamak mı? sorusuyla baş başa bırakıyor.( Livaneli’nin hayatını yazdığı Sevdalım Hayat romanında okuduğunuz bazı bölümler ara ara karşınıza çıkıyor.Bu da kurgunun ne kadar gerçeğe dayalı olduğunu hissettiriyor, etkileyiciliğini arttırıyor.) Zülfü Livaneli
Bir Kedi, Bir Adam, Bir ÖlümZülfü Livaneli · İnkılâp Kitabevi · 202329bin okunma