·112 syf.····Okunma: 06 Ocak 2026 20:25 Luiselli benim uzun zamandır okumak istediğim bir yazar. İlk olarak farklı başlıklar altında topladığı kısa denemelerinden oluşan bu kitabını tercih ettim. Bana yazar hakkında fikir vermiş oldu. Yazarın başka kitaplarını okumak ister miyim? Kesinlikle evet. İnsanı düşünmeye sevk eden, özgün bir tarzı var, sevdim.
Meksika’dan Venedik’e uzanan farklı mekanlara götürüyor bizi Luiselli. Şehirde dolaşan, gözlem yapan, düşünen yani tam bir flanör ruhuyla yazılmış bir kitap. Aidiyet, kimlik, dil, yaşam,ölüm ve mekanlar üzerine yazar zihnini, gözlemlerini bazen anılarını akıtmış metne. Tüm bunlar kol kola ilerliyor metinde, keskin sınırlarla ayrılmıyor.
Luiselli Meksikalı ve Amerika’da yaşayan bir yazar. Kitabın isminin geldiği “Sahte Belgeler” adı altında kimlik kavramını irdeliyor aslında. Kimliğin sabit değil akışkan olduğunu ayrıca pasaportlar, formlar gibi belgelerin kimliği kanıtlamadığını, değişkenliğini, sahteliğini ele alıyor. Benim kitapta en beğendiğim kısım “Kitaplara Dönmek” bölümü oldu. Ocak ayının ilk kitabıydı. Böylelikle bu yılki okuma yolculuğum başlamış oldu