Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 06 Ocak 2026 21:52 İnsanlar bazen bir anlık duyguyla, hayatlarını değiştiren kararlar verir.Bu onları ahlaksız ya da kötü yapmaz. Sadece insan yapar.
Stefan Zweig göre tutkuların insan iradesinin çok ötesine geçebilecek güçtedir.
Kadın yaşadığı bu 24 saatlik zaman diliminde tutkuların peşinden istemsiz bir şekilde sürükleniyor. Kadın içsel dönüşümü o kadar karmaşık ki , Ani değişimleri çok iyi aktarıyor. Özelikle başta sadece iç güdesel olarak kurtarma ve şefkat eylemi ,sonrasında tutkuya dönüşüyor. Başta belirtiğim gibi bu duygular sadece sizi insan yapar.
tutkular iradenin ötesinde midir?
İnsanlar çoğu zaman en çok kendilerine yardım edene kötü davranır. Bunun birçok nedeni vardır. Bazı insanlar kurtarılmaya hazır değildir. Çünkü tutku gibi, iradenin ötesinde kalan bir duyguyu insanın kontrol etmesi kolay değildir. Özellikle kumar gibi bir tutkudan vazgeçmek hiç de kolay değildir. Bu yüzden insan, kendisine uzatılan eli bir kurtuluş değil, bir tehdit olarak görür. Sonunda ise ne yardım eden kalır ne de kurtulmak isteyen; geriye sadece aynı döngüde sıkışıp kalmış bir çaresizlik kalır.