Çok Şey Bilmek Bazen Hiçbir Şey Bilmemektir.
2026 1. kitabı
Çok şey bilmek bazen hiçbir şey bilmemektir. Çünkü yapılması GEREKEN o kadar çok şey vardır ki hangisini yapmalısınız nereden başlamalısın doğru mu yapıyorsunuz geç mi kaldınız...vb. kaygıların altında ezilirken hiç bir şey yapamaz halde bulursunuz kendinizi. Bu durum ebeveynlik için de geçerlidir. Çocuğun götürülmesi gereken atölyeleri, dans kursları, yüzme kursları derken ya da matematiği iyi mi sınavda başarılı olacak mı diye düşünürken en önemli olan ihtiyacı unutuyoruz. Neyi mi? İlişki kurmayı. Çocukların gelişiminde, sağlıklı mutlu bir hayat sürmlerindeki en büyük etken olan anne-baba çocuk ilişkisini nasıl güçlendireceğimizi göz ardı ediyoruz. Bu kitapta çocuklarımızı yetiştirirken onlarla kuracağımız ilişki, çocukların iç dünyaları, zorlandıkları durumlarda nasıl destek olabileceğimiz ve mutlu çocuklar yetiştirmek için 40 temel beceri gibi başlıklar ele alınmış. Çocuklarımızla olan ilişkimizi düzenlemek ve bağlarımızı güçlendirmeden önce kendi çocukluğumuzla aramızdaki ilişkiyi de ele alarak başlamış yazarlarımız. Yani önce çocuk olmayı, çocukken bizim ihtiyaçlarımızın neler olduğunu fark edip çocuklarımızın dünyalarına daha kolay girmemizi sağlıyor. Tüm bunları yaparken kendi çocukluklarından anılarını ve kendi ebeveynliklerinden edindikleri deneyimleri de okurlarıyla paylaşıyorlar. Günümüz ebeveynleri ve çocuklar ile çalışan uzmanlar için yazılmış okuması oldukça keyifli bir kitaptı. İyi okumalar.
Bir Aile MeselesiZeynep Cihangir Çankaya · Doğan Kitap · 2025876 okunma