2018 50. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2018 03:08
Herkese Merhaba. Öncelikle söylemek isterim ki; bu incelemeyi Dan Brown’un diğer kitaplarıyla kıyaslayarak yapıyorum. Kitabı okumayı düşünüp henüz okumamışsanız bu incelemeyi lütfen okumayın çünkü spoi içeriyor. Sizi özellikle uyarıyorum ki, kulaklarım çınlamasın Kaç gündür bu incelemeyi yapmayı planlıyordum ama bir türlü fırsatım olmadı. Şu an boş anımda yazayım dedim. Dan Brown’un başka bir kitabını almak istiyordum ama D&R de kalmadığı için “hadi bu kitabı alayım” dedim. İncelemeyi yapmadan önce baya bir düşündüm. Dan Brow’nun bütün kitaplarını inanılmaz bir istekle okuğum için haksızlık yapmak istemedim. Her sayfasını merak etmiştim önceki kitaplarında hatta O kitapları okuyup bitirmek benim bir haftamı bile almamıştı. Lakin bu kitapta aynı şeyi hissedemedim. Ana karakter olan Robert London’u Dan Brown kitaplarını okuyan, okurlar bilir. Bütün şifreleri kendisi çözer ve inanılmaz bir simge bilimi vardır ama bu kitapta o kadar sönük kalmıştı ki Dan Brown’a ve kalemine kızmadan edemedim. Kitap kötü diyemem, demek haksızlık olur. Çünkü beni etkileyen ve hep merak ettiğim bir konu üzerine yazılmıştı. Masonlukla ve piramitlerle alakalı çoğu şeyi daha önceden bir kaç kez araştırmıştım bu kitapta da gerçekten bilmediğim şeyler öğrenip hatta bilgisayara geçip “Bu gerçekten böylemi, ya ben bunu nasıl kaçırmışım” bile dedim. Sadece sorun şu ki kitap başlarda hızlı ve güzel ilerlerken, sonra, çok ağır ilerlemeye başladı. Son 50,60 sayfasını zar zor okudum ve bana saçma gelen bir kaç olay vardı. Bana Yeşilçam filmlerini hatırlattı. Yahu bir adam oğlunu nasıl tanımaz? Neden o adam oğlu çıkmak zorundaydı ki? Büyük bir umutla aldığım bu kitap neden beni hayal kırıklığına uğratmak zorundaydı ? Yine de Dan Brown’u seviyorum. Eline, kalemine sağlık Dan Brown.
Sinema
Kayıp SembolDan Brown · Altin Kitaplar · 200920,3bin okunma