Önce vatan, sonra kalp...
2026 1. kitabı
"Bu gençler, aşkta yersiz gururlara yer olmadığını henüz öğrenememişlerdi." Zaman zaman Naşide Gökbudak ’ın kitaplarını okumayı severim. Gerçek yaşamdan esinlenmiş olması beni her zaman cezbetmiştir. Kurtuluş Savaşı öncesi, samimi ve sıcak bir Ege atmosferinde geçen; Ege insanıyla yoğrulmuş, tarih ve aşkı sentezleyen, dramatik ve tutkulu bir kurgu… Feraye’nin Rumlar tarafından kaçırılarak özgürlüğünü ve onurunu korumak için verdiği mücadeleyi anlatırken, aynı zamanda kişisel ve toplumsal çatışmaları da okuyoruz bu kitapta. Sonrası ise Yeşilçam filmleri tadında ilerliyor: Feraye’yi kurtaran bir yüzbaşı ve aralarındaki yoğun aşk… Demek ki aşkın ne zaman geleceği belli olmuyor. Zaman, yaş, savaş… Hiçbiri engel tanımıyor. Aslında kitabı okurken yazarımız aşkı sadece iki bireyin birlikteliği olarak anlatmıyor; aynı zamanda bizi bir milletin kaderiyle de yüzleştiriyor. "Ah şu Türk kadınları… Sevgileri de sonsuz, fedakârlıkları da, hırsları da… " Ve bir Türk kadını olan Feraye, vatanı ve milleti için her türlü fedakârlığa katlanıyor. Dimdik durarak onurunu da koruyor. Cesareti, arzusu ve inandıklarından vazgeçmeyişi, bir Türk kadını olarak göğsümüzü kabartıyor. Özellikle savaş zamanlarında Türk kadınlarının cesareti asla unutulmamalı. Kadınlar, her zaman solgun duran bakışları ve cesaret arayan yürekleri büyütür. Keyifli okumalar diliyorum.
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,075 okunma