"Bu gençler, aşkta yersiz gururlara yer olmadığını henüz öğrenememişlerdi."
Zaman zaman Naşide Gökbudak ’ın kitaplarını okumayı severim. Gerçek yaşamdan esinlenmiş olması beni her zaman cezbetmiştir.
Kurtuluş Savaşı öncesi, samimi ve sıcak bir Ege atmosferinde geçen; Ege insanıyla yoğrulmuş, tarih ve aşkı sentezleyen, dramatik ve tutkulu bir kurgu… Feraye’nin Rumlar tarafından kaçırılarak özgürlüğünü ve onurunu korumak için verdiği mücadeleyi anlatırken, aynı zamanda kişisel ve toplumsal çatışmaları da okuyoruz bu kitapta.
Sonrası ise Yeşilçam filmleri tadında ilerliyor: Feraye’yi kurtaran bir yüzbaşı ve aralarındaki yoğun aşk… Demek ki aşkın ne zaman geleceği belli olmuyor. Zaman, yaş, savaş… Hiçbiri engel tanımıyor.
Aslında kitabı okurken yazarımız aşkı sadece iki bireyin birlikteliği olarak anlatmıyor; aynı zamanda bizi bir milletin kaderiyle de yüzleştiriyor.
"Ah şu Türk kadınları… Sevgileri de sonsuz, fedakârlıkları da, hırsları da… "
Ve bir Türk kadını olan Feraye, vatanı ve milleti için her türlü fedakârlığa katlanıyor. Dimdik durarak onurunu da koruyor. Cesareti, arzusu ve inandıklarından vazgeçmeyişi, bir Türk kadını olarak göğsümüzü kabartıyor.
Özellikle savaş zamanlarında Türk kadınlarının cesareti asla unutulmamalı. Kadınlar, her zaman solgun duran bakışları ve cesaret arayan yürekleri büyütür.
Keyifli okumalar diliyorum.
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
Birgün gelir ve kütüphanenin yolunu tutar Derya her zamanki gibi gidecek ve bir kitap alıp okuyacaktı...belki hayal kırıklığı olacaktı belki de dünyasına dahil olacaktı...Ama bu sefer tek bir farkla yanında okumayı hiç sevmeyen arkadaşı ile beraber gidecekti
Onuda aynı kitabı almaya ikna ederek Feraye ile tanıştıracaktı...Sonuç olarak Naşide Gökbudak'ın kaleminden Feraye kütühpaneye bir can kazandırmıştı
Kesinlikle Hukuk elli yazarların ellerinde çok ayrı bir tat var.Okumayan varsa hemen okumalı zaten sonu gelmeyen bir dizi kitap olduğu için kendinizi Miralayın kızı Süreyyada bulacaksınız Ben hatırlıyorumda battaniyemin altında gece gece elimden bırakamadığım kitap yüzünden kıkır kıkır gülerdim keyifli okumalar
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
"İyi de, bunlar da bu inanç, bu cesaret ve bu kahramanlık varken, kim nasıl onları yenebilir ki? Sen ordusu için böyle fedakarlıklar yapan başka milletlere ait kadınlar gördün mü hiç ya da
Naşide Gökbudak’ı daha önce okumamıştım, bir şans tanıyıp Feraye ile başladım. Okuduğum ilk kitabıydı ve son olacak. Tam bir hayal kırıklığı. Gereksiz abartılar ile bir kadının hayatını anlatmaya çalışmış ve bunu milli duygularla süslemiş. Benim için vakit kaybıydı..
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
Kurtuluş savaşı sırasında yaşanmış gerçek bir aşk hikayesi ... Bir çok okuduğum kitapta Atatürk’ün övülüp isimsiz kahramanlardan bahsedilmemesine çok kızardım .Bu kitapta her iki tarafa da yer verilmiş .
İşgal altında bir ülke... Çarıksız, çorapsız olan Mehmedi üşümesin diye kışın ortasında koyunlarını kırpan, yünlerinden kıyafetler yapan, elinde avucunda ne varsa cepheye gönderen, tüm dünyanın kabul ettiği eşsiz bir lidere gönülden bağlı olan kahraman bir halk.. Bugünlere onlar sayesinde geldiniz hepsinin ruhu şad olsun...
isimsiz kahramanların unutulmaması için bence okunması gereken bir kitap
#alıntı
“Üzerinde yaşayan insanların kimliği, topraklara veya ağaçlara yansımıyor. Keşke yansısaydı. Doğa, insanlar kadar sahtekâr değil. Öyle olabilseydi, ne karakterde olduğunu hemen çözebilirdik.”
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
Feraye düğün günü Rumlar tarafından kaçırılır.Koca adayı Murat gelip kurtarır diye beklerken,Murat başkasıyla evlenir ve Yunanlılara yardım eder.Her evin delikanlıları Vatanını kurtarmaya koşarken,bir çok dönemeyen veya sakat kalan varken Murat'ın lakabı kız Murat olmuştur. Feraye kurtulmuş ve Murat'ın aksine bir çok kahramanlıklara girişmiştir. Feraye kirlendi gözüyle bakılan köyüne nasıl dönecek,kız Murat'a ne cevap verecek?Naşide Gökbudak dan Kurtuluş savaşı yıllarını anlatan güzel bir kitap.
Kurtuluş savaşı yıllarında geçen akıcı, sade, ufak çaplı dönem filmi tarzında hoş bi romandı. Felsefe, psikoloji tarih vs konulu kitaplardan sonra iyi geldi:)
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
Bazen kitapçıları hedefe yönelerek değil de amaçsızca dolaşmakta keyifli olabiliyormuş. İşte böyle bi günde hiç tanımadığım bi yazarla karşılaşıp doğaçlama bi okuma deneyimi yaşamak istedim ki iyi ki de istemişim.. Yazarın kalemine kapılıp zaman zaman heyecanla, gururla, iç sızısıyla, aşkla dolmanız oldukça mümkün.. Benim ne hissettiğime gelirsek an be an yaşadım her satırını.. Yaşattığın için kalemine, hissettirdiğin için yüreğine sağlık Naşide Gökbudak..
FerayeNaşide Gökbudak · Nemesis Kitap · 20111,073 okunma
Ah Feraye. Dünya güzeli, güçlü, namuslu, savaşçı Feraye. Ne güzel bir konu ne güzel bir anlatımdı. Mustafa Kemal Atatürk adını duydukça gururla içim titreyerek okudum sayfaları. Bizi bu kitabı
Çok sıkıcıydı, gerçek hayatla alakası olmayan bir hikayeydi resmen yada masal diyebiliriz, biraz daha okuyayım belki düzelir dememe rağmen malesef daha fazla dayanamadım
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbul'a yerleşti. Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibiydi.
Naşide Gökbudak, 3 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da vefat etti. .
Kitapları:
Sıdıka Hanım-2003