Naşide Gökbudak
Zengin bir beyin dadılarla ve özel hocalarla büyütülen güzeller güzeli kızının inişli çıkışlı hayat hikayesi... Büyük bir azim,çok büyük bir aşk...Her anı,değişen hayat tabloları ile dolu bir hikaye...
355 sayfa

10/10 puan verdi
Müthiş akıcı , merakla okuduğum bir eser oldu. Ağlamaklı olduğum anlarla dolu bi hayat hikayesiydi. İlk olarak Sıdıka Hanımı okumuştum ondan farklı ne anlatabilir diye başladığım bu kitap beklentimin çok çok üstündeydi. Naşide Gökbudak ın diğer eserleriyle devam edeceğim.
7/10 puan verdi
Acılara gark olmaktan zor okudum, roman karakterlerinin hepsi mi mutsuz olur ve sonları hep mi kötü olur. Bir çok şey havada kalıyor, gereksiz bir sürü ayrıntı var kitapta. Nedense keyifli bir okuma olmadı benim için.
350 syf.
Asıl Adı Atiye - Naşide Gökbudak
Onun adı küçük değildi Atiye'ydi! Atiye,özel dadılarla büyütülmüş varlıklı bir beyin varlıksız ev halkındandı. Bu kitap benim ilk okuduğum kitap olmuş ve geriye kalan tüm kitap okuma, yazarlık serüvenimde bana ışık tutmuştu. Dilinin sadeliği kadar sürükleyici sayfalar, inişli çıkışlı bir hayat hikayesi bariz kitapta. Asıl Adı Atiye Zengin bir Bey’in dadılarla ve hocalarla büyütülen güzelliği dillere destan Küçük Hanım’ın inişli çıkışlı hayat hikayesi. Varlıktan sonra yokluğu yaşayan, evlendikten sonra yine kendi çabaları ile bir yerlere gelmeye uğraşan, başarılar elde eden bir kadın. O Küçük Hanım. O Küçük değil Atiye hanım. Hatta Elazığ ziyaretinde Atatürk ile tanışıp onunla aynı sofrada yemek yeme onuruna kavuşmuş. Mutlu gitmeyen evliliği aldatılmak üzerine, boşanma ile sonuçlanmış. İlk ve tek aşkı Kemal ile kavuşamamalarının nedeni yaşam standartları ile verdiği yaşam savaşı olmuş. Gerçek bir hikaye,gerçek acılar. Derin yaralar. Sayfa 298'den (: İnsanın gururlu olabilmesi için, ayaklarını basacağı bir avuç toprak, yiyeceği bir lokma ekmek, içeceği bir tas su ve tutunacak bir dal olması gerekir...
Asıl Adı AtiyeNaşide Gökbudak · Neden Kitap Yayıncılık · 2009695 okunma
Puan vermedi
"Sıdıka Hanım" kitabının devamı olan bir kitap. Bu defa yazar Sıdıka Hanım'ın büyük kızı Atiye' nin gerçek yaşam hikayesini kaleme almış. İniş çıkışlarla dolu , varlıktan yokluğa, Kalabalıktan yalnızlığa, konaktan tımarhaneye giden hüzün dolu bir yaşam öyküsü. En çokta ta ölürken bile yalnız olması içime dokundu .Atiyenin hikayesi alınacak derslerle dolu.
Puan vermedi
Akıcı üslûbu ve anlatımı ile soluksuz okuduğum bir kitap oldu yine Naşide Gökbudak'ın kalemi... Hikayenin geçtiği dönem ve teyzesinin geçmişte yaşamış olduğu hayatını kaleme aldığı bir eser... Çok zengin bir beyin dadılarla ve özel hocalarla büyütülen güzeller güzeli kızı Atiye'nin inişli çıkışlı gerçek hayat hikayesini okurken gözyaşlarınıza engel olamayacaksınız... Atiye sevdiği adam Kemal'e kavuşabiliyor mu? Atatürk için verilen yemeğe katıldığında Atiye neler yaşadı? Çocukları çok sevmesine rağmen çocuk sahibi olabildi mi? Atiye gerçekten hakettiği yere gelebildi mi?
9/10 puan verdi
Asıl Adı Atiye
Asıl Adı Atiye (nam-ı diğer küçük hanım)... Bir çöküşün, bir yok oluşun romanı Asıl Adı Atiye. Varlıklı bir ailede büyüyen dillere destan bir güzeliği olan küçük hanımın verdiği kararlar ve yüzüne hiç gülmeyen kaderinin getirdiği son nokta. Bazı bölümlerinde çok fazla duygulandığım bazı bölümlerinde çok düşündüğüm mükemmel bir kitaptı herkesin okumasını tavsiye ederim.
Puan vermedi
Yaşadığım şehrin geçmişinde dolaştım herbir sayfasında. Bilindik cadde, sokaklar arasında yaşanmış bir hikayeden esinlenerek yazılmış çok güzel bir kitap. Sıdıka Hanım,Beko,Küçük Hanım hepsine ayrı ayrı üzüldüm.Sahip olduklarına olamadıklarına, yaşadıklarına ve de yaşayamadıklarına,seçtiklerine ve seçmek zorunda bırakıldıklarına ... Hepsinde bir eksiklik yarım kalmışlık her şeye rağmen ayakta durmaya çalışan güzel insanlar. Kitabın başındaki Küçük Hanım ile sonundaki Küçük Hanım arasına kocaman bir ahhh bıraktım.
8/10 puan verdi
Naşide Gökbudak'tan okuduğum ikinci kitaptı. Kitap genel olarak çok güzel. Akıcı ve sürükleyici kişi sıkılmadan rahatlıkla Betimlemeleri,mekan tasvirleri ve geçmişe dönük anlatımı çok iyi . Kitap yazarın Sıdıka Hanım adlı kitabındaki kahramanın büyük kızı Küçük Hanım' on hikayesini anlatıyor. Hikayede herkes kendinden izler biliyor. Kitabı okurken insanın duygulanmaması imkânsız. Yazar başarılı bir şekilde olayların içine okuyucuyu çekiyor ,okuyucunun merak duygusunu sürekli diri tutuyor. Kitapta Küçük Hanım' ın aşkını,gururunu, mücadeleci ruhunu çok güzel yansıtıyor. Buradan sonrası spoiler. Sarayda başlayıp tımarhanede son bulan bir yaşam öyküsü. Güzel kadınların çirkin bahtları.
10/10 puan verdi
Atiye, herkesin tanıdığı adı ile Saraylı Küçük Hanım. Zengin bir Bey’in dadılarla ve hocalarla büyütülen güzelliği dillere destan Küçük Hanım’ın inişli çıkışlı hayat hikayesi. Varlıktan sonra yokluğu yaşayan, evlendikten sonra yine kendi çabaları ile bir yerlere gelen başarılar elde eden bir kadın Küçük Hanım. Hatta Elazığ ziyaretinde Atatürk ile tanışıp onunla aynı sofrada yemek yeme onuruna kavuşmuş. Mutlu gitmeyen evliliği boşanma ile sonuçlanmış. İlk ve tek aşkı Kemal ile kavuşamamalarının nedenini öğrendikten sonra yeniden geriye düşen yaşam standartları ile verdiğim yaşam savaşı. Sonunda akıl hastanesine yatırılmak zorunda kalması ve burada kaldığı sürede yaşadıklarından kısa bir kesitle bitiyor kitap. 349. sayfandan bir alıntı; Ne olur iyilikleri ve güzellikleri de hatırlamaya çalışalım. Bu her insan için daha iyi, daha huzur verici olacaktır. Hatırlayanlar için de, hatırlayanlar için de! Hiçbirinizin böyle bir hikayesi olmaması temennisi ile.
10/10 puan verdi
Arkadaşımın şiddetle tavsiyesi üzerine merak ederek okumaya başladım. Gerçek bir yaşam öyküsü olması sebebiyle haddinden fazla etkiledi beni. Naşide Hanım’ın üslubu çok samimi. 1900lü yılların başından itibaren milli mücadeleden ve Atatürk’ten bahsettiği kısımlar oldukça etkileyici. Büyük büyük annenizden o dönemi dinliyor gibi hissediyorsunuz. Ve tabii Atiye Hanım... Bizim bildiğimiz şekliyle Küçük Hanım... Gerçek olduğunu bilmesem abartılı bir kurgu derdim. Neler yaşamışsın ablacım? İyi ki tanıdım seni.

Naşide Gökbudak
Naşide GökbudakYazar · 26 kitap
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbul’a yerleşti. Halen yaşamına İstanbul'da devam eden Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibi. Kitapları: Sıdıka Hanım-2003 Asıl Adı Atiye-2005 Miralayın Kızı Süreyya-2005 Ben Eşkıya Değilim-2005 Bana Allahaısmarladık Deme(şiir)-2005 Perina'nın Hikayesi-2006 Şelale'nin Bez Bebeği-2006 Hümeyra-2007 Feraye-2008
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.