Sıdıka Hanım

Nemesis Kitap
Sıralamalar

2021 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2021 23:34
Kitabı bitirdim ve hemen bir şeyler yazmak istediğimi fark ettim. Bu benim ilk incelemem olucak hatalarım affola :) Sıdıka Hanım beni çok derinden etkileyen bir kitap oldu. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanıp yazılmış olması ilgimi çok çekmişti. Yalan söyleyemem ki ilk sayfaları hep tekrar eden şeyler gibi geldi. Ama sonrasında olayların birbiriyle uyumu, kitabın sürükleyiciliği ve yazarın anlatımıyla birleşince ortaya enfes bir eser çıkmış. Hatta birkaç yerinde oturup ağladım sanki bir kitabı okuyormuş gibi değilde onların hayatlarını,yaşadıkları olayları uzaktan izliyor gibiydim. Bu kitap yazarın ilk okuduğum eseriydi ama şunu çok içten bir şekilde söyleyebilirim ki son olmayacak. Sıdıka Hanımın ve ailesinin benim kalbimdeki yeri çok ayrı olacak. Mekanları cennet olsun.
2021'e Girerken
2015 274. kitabı
Sıdıka Hanım'ın da hikayesi yaşanmış bir hikayeden.... İnsanın içine çöküyor, mutluluk neden bu kadar zor bir uğraşı bu tür kitaplarda daha fazla sorgulanıyor. Mutlaka okuyun. Sevgiyle kalın...
2018 12. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2018 21:19
Yazarin okudugum ilk kitabiydi cok akici ve anlasilir dili sayesinde sıkılmadan ve merakla okudum.Gercek yasamdan alinmis harika bir oyku.Kesinlikle okunmali diye dusunuyorum...
2019 98. kitabı
Herkesin imrendiği guzelliğin ve zenginliğin mutlu olmak icin yeterli olmadiklarini gosteren gerçek yaşam öyküsü. Boşuna "Allah çirkin şansı versin" dememiş eskilerimiz. Olay Osmanlı zamanında geçmiş olsa da günümüz Türkiye'sinde Sıdıka Hanım ile aynı kaderi paylaşan binlerce Sıdıka var. Şu "Erkektir yapar" zihniyeti değişmedikçe de maalesef olmaya da devam edecekler . Yazarın anneannesi olan Sıdıka Hanım'ın yüreklerinizi burkan gerçek yaşam öyküsü, bence okunmaya değer .
Kim bu Sıdıka Hanım?
2025 18. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2025 01:52
Naşide Gökbudak... Lise yıllarımda yatakhanede okuduğum o eşsiz yazarlardan... Kalemini okumak her zamanki gibi çok güzel... Biyografik romanları okuma sebebim... Başta kendi ailesinin olmak üzere yazdığı hayat öykülerini kurguyla harmanlaması okuyucuyu sayfalar arasında akıp götürüyor... Amcası Rahmi Bey'in, teyzesi Küçük Hanım'ın hayat hikayesine bayılmıştım... Naşide Gökbudak, Osmanlı'nın son dönemleri ve cumhuriyetin kuruluş yıllarına tanıklık eden, servetini sonradan yitiren zengin ve asil bir taşra ailesinin torunu... Sıdıka hanım... Kim bu Sıdıka? Güzelliği dillere destan klasik bir ağa kızı... Her güzel kızın bir bahtsızlığı olduğu gibi Sıdıka'nın da kocasının kadın ve alkol bağımlısı olması. Basiretsiz kocası bu bağımlılıkları yüzünden 17 köyünü ve aile yadigarı konağını kaybedecektir... Keşke Sıdıka'nın tek bahtsızlığı bu olsa diyeceksiniz ama maalesef ki kör felek daha büyük acılar yaşatacaktır.. Büyük bir subay olmasını beklediği gencecik yakışıklı zabit oğlu Ziver bey serseri bir kurşunla hayata erkenden veda edecektir... Bu acı onu delirme noktasına getirmiştir... Hayatta kalan üç kızı için yaşama tutunmuştur... Sıdıka hanımın hayatı taşrada kadın olmanın zorluklarının küçük bir panoramasını izleyeceksiniz... Beni en çok etkileyen yazarın anne babasının yani Sıdıka hanımın ikinci kızı Dilşad hanım ve Remzi Bey'in aşk hikayesiydi... Tüm engellere rağmen Remzi'nın aşklarına sahip çıkması bende nerde o eski aşklar hissiyatını yarattı... Aşk güzel şey hele ki karşılıklıysa, en ufak bir fırtınada dağılmıyorsa... Ah nerde o eski zaman aşkları... Yazarla hiç tanışmayan varsa gönül rahatlığıyla okuyabilir, dostlara emir diğerlerine tavsiye... 17/05/2025
1000k
2018 84. kitabı
Bayıldım diyebilirim. Kitabı okuyalı epey oldu ama gerçek hayat hikayesi olduğu içi beni etkiledi, elimden bırakamadım. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Şiddetle tavsiye ederim.
·350 syf.·
2017 7. kitabı
Bu yazarın okuduğum 2. kitabıydı. Dönem kitaplarını sevenlerin mutlaka okuması gerektiğini ve mutlaka Naşide Hanımın kitaplarını tanıması gerektiğini düşünüyorum. Her zamanki gibi dili akıcı ve anlaşılır. Kitapta bütünlük sağlanmış ve sıkılmıyorsunuz. Şimdi sırada Asıl adı Atiye ve Rahmi Bey var merakla bekliyorum. Doğuda yaşayan ve defalarca Elazığa gitmiş birisi olarak betimlemelere hayran kaldım. En kısa zamanda Harputu derinlemesine gezeceğim..
2017 155. kitabı
Naside gokbudak asil adi atiyeyle karsima cikan bir yazar kalemini cok begenerek okudugum daha once boyle kalin kitap okumamis velilerime verdigim bundan baska yokmu diye tepkiler aldigim bir kitap
2019 1. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2019 14:39
gayet sürükleyici ve akıcı bir roman. ama buna rağmen çok eksikleri var diye düşünüyorum. mesela olay başlangıçları paragraf başlarında verilmeliyken, paragrafların içinden başlatılmış. bir çoğunda iki anlatılan olay arasında aradan bayağı bir zaman geçmiş olmasına rağmen üstelik. bana kalırsa çok daha fazla şey anlatılmak istenmiş ama kitap daha uzun bir hale gelmesin diye sıkıştırılmış gibi sanki. bu hem üstteki anlattığım durumdan kaynaklanıyor, hem de duyguların anlatımı çok hızlı anlatılıp üstü kapatılıp geçilmiş. bu açılardan, sadece anlatılan olaylar ve geçen zamanla paralel yaşanılanlar bu kitabı okunur hale getirmiş. onun dışında edebiyat yönünden biraz zayıf buldum..
2019 9. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2019 14:55
Sıdıka Hanım..Gerçek hayatta da bir çok örneğini görebiliriz aslında..Birbirini tanımadan evlenen insanlar,kötüye giden evliliklerini belki düzelir diye sabredenler,kendilerini çocuklarına adayanlar.Sıdıka'nın evliliği kötü gitsede birçoklarına göre şanslıydı.Çünkü onun arkasında dağ gibi Dilşat Hanım vardı.Onu koruyup kollayan,kızı gibi gören,oğlundan(küçük Bey) daha çok seven.Onların arasındaki bağ-sevgi çevresindekileri kıskanıracak derece dillere destandı.Lamia çok iyi bir dost,Beko aşkını kalbine gömen sadık bir dost-abi.Küçük hanım,dilşat,muhammet ziver sısıkanın çocukları..Herbirinin ayrı ayrı hayat hikayesi insanı büyüleyen,üzen,düşündüren. iyi okumalar.

Naşide GökbudakYazar · 26 kitap
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbul'a yerleşti. Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibiydi. Naşide Gökbudak, 3 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da vefat etti. . Kitapları: Sıdıka Hanım-2003 Asıl Adı Atiye-2005 Miralayın Kızı Süreyya-2005 Ben Eşkıya Değilim-2005 Bana Allahaısmarladık Deme(şiir)-2005 Perina'nın Hikayesi-2006 Şelale'nin Bez Bebeği-2006 Hümeyra-2007 Feraye-2008