Aralık 2012
Nemesis Kitap
Sıralamalar

2020 49. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2020 19:37
Naşide Gökbudak kalemini sevdiğim bir yazar. Daha önce birkaç kitabını okudum. Kitabın dili sade ve çok akıcı, kolay okunuyor. Yeşilçam filmi tadında çok gūzel bir aşk romanı. Severek okudum.
2018 282. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2018 20:23
Naşide Gökbudağın Süreyya diye bir kitabını okudum ve bütün kitaplarını almaya karar verdim.Bulduğum kitabını aldım.Marketin biri kapısının önüne indirimli kitap doldurmuş.Göz gezdirirken üç adet ince kitap dikkatimi çekti.Diğerlerine nazaran ince olduğundan kimsenin dikkatini çekmemiş.Naşide Gökbudağın üç kitabı ve ikisi bende yok.Hazine bulmuş gibi kaptım kitapları biri Hümeyraydı.Beğendiğim yazarlar var ama her kitabı aynı güzellikte olmuyor.Bu yazarın okuduğum altıncı kitabı ve hepside bir birinden güzel.Hümeyra bir aşk hikayesi.Tavsiye ederim,okuyun.
2020 6. kitabı
Kitabın kapağını kapattığımda sanki eski bir Türk filmi izlemiş gibi oldum.. Birbirini seven gençler, düşman aileler, kazalar,kavuşamama vs vs bir çok klişe Ama kitabın sonu mutlu bitiyor.. Dili hafif, kolay ilerleyen, edebi yönü zayıf ama ağır kitapların arasına alınabilecek bir kitap..Kitapta abartı bulduğum şeyler de vardı, mesela Hümeyra’nın güzelliği aşırı övülmüş, her fırsatta övülmüş,her gelen her geçen övüyor, gören herkes hayran kalıyor Hiç alakasız tekneye binmelerine yardım eden biri bile Nejat’a “Bu ahuyu kaçırma, bulamazsın böylesini” diyor.Çok aşırı geldi bana , sonra bir kaç yerde aynı cümle tekrarına düşülmüş, hiç sevmem romanda tekrarlanan cümleleri. Ve çoğu yerde siyasi mesajlar vardı maalesef onu da sevemedim, sonuçta siyasi roman okumuyoruz, gereksiz geldi bana.. Kitapta sevdiğim yer ise en başta büyük ninenin anlattığı “Paşa ile Süheyla” nın aşkı...Sonuç olarak çok beklentiye girilmezse beğenilerek okunabilir.. Fena değil ️
2025 2. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2025 15:53
Bazı kitaplar vardır, okurken sizi sadece bir hikâyeye değil, bambaşka hayatlara da götürür. Hümeyra, tam olarak böyle bir kitap benim için. Naşide Gökbudak'ın kalemiyle ilk kez tanıştım bu roman sayesinde ve daha ilk sayfalarda, anlatımın sadeliği ve samimiyeti, karakterlerin gerçekçiliği beni içine çekti. Hümeyra, güçlü ama bir o kadar da kırılgan bir kadın. Hayat ona kolay davranmamış, ama o her zorluğun ardından yeniden doğrulmayı bilmiş. Roman aslında sadece Hümeyra'nın değil, birçok kadının hikâyesini anlatıyor. Aile baskısı, toplumun dayattıkları, geçmişin yükleri... Hepsi bir arada ama bunların arasından sevgi, direnç ve umut da süzülüp geliyor. Anlatımı çok sade ama etkisi güçlü. Sanki bir yakınımın hayatını dinliyor gibi hissettim. Bazı bölümlerde durup düşündüm: Biz kadınlar ne çok şey biriktiriyoruz içimizde, ne çok yara alıyoruz ama yine de yürümeye devam ediyoruz. Hümeyra bunu çok güzel temsil ediyor. Kitabı bitirdiğimde, içimde hem bir burukluk hem de tarifsiz bir güç hissi vardı. Bence her kadın bu kitabı okumalı...
2018 34. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2018 21:51
Türk sinemasından klasik bir filmin kitaba uyarlanmış hali. Aile içinde çatışmalar, imkansız aşk, bir yalı, yolların ayrılması ve kavuşulacakken yersiz kararlar ile bu ihtimallerin yok edilmesi. Okurken sinirlenmemek elde değil. Ya hu, sen sevmişssin beklemişsin yıllarca, yanında bir kız gördün diye ne hemen 'beni sevmemiş, nankörmüş' deyip söyleniyorsun, bizi de çileden çıkartıyorsun. Belki yanındaki arkadaşı, belki kardeşi ne biliyon da hemen karara bağlıyon her şeyi. Ön yargı insanoğlunun en büyük belası! Bu kitap için söyleyeceklerim sadece bunlar.
2019 57. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2019 20:26
Kitabımız aile ici yaşanan olayları ve ailedeki yaşantının çocukları nasıl etkilediğinin mesajını veriyor,yaşanan aşk hikayesinin ailede yaklaşımının bir göstergesi aslında #hümeyra
2014 6. kitabı
Naşide Gökbudak' ın bütün kitapları bir başka zaten okudukça film gibi hayatlar karşıma çıkıyor... Merakla her sayfasını okudum.. Kesinlikle okumalısınız...
2022 12. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2022 13:52
Öncelikle merhaba, Yazarın bir cok kitabını okuyup beğenmeme rağmen humeyra hakkında ayni şeyi söyleyemiycem maalesef. Kitap biraz orta okul lise cağı icin daha uygun olurmuş Birde yazar güzellik üzerine neden bu kadar durmuş bana anlamsız geldi. Fazla bir sey soylemiycem puanım 10/6
2020 40. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2020 18:09
Yazarı ilk defa okuyorum.Yalılar, zenginler, fakirler, kadın üstünde ki toplumsal baskı,yok artık dedirtecek tesadüfler. Yeşilçam filmleri gibi bir aşk hikayesi.
2020 21. kitabı
Nasıl bir kitap sın sen :)) nefes almadan okudum diyebilirim cok güzeldi Cook akıcıydı. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ama cok begendim aşk romanı sevenler buyursun
HümeyraNaşide Gökbudak · Neden Yayınları · 2007582 okunma

Naşide GökbudakYazar · 26 kitap
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbul'a yerleşti. Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibiydi. Naşide Gökbudak, 3 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da vefat etti. . Kitapları: Sıdıka Hanım-2003 Asıl Adı Atiye-2005 Miralayın Kızı Süreyya-2005 Ben Eşkıya Değilim-2005 Bana Allahaısmarladık Deme(şiir)-2005 Perina'nın Hikayesi-2006 Şelale'nin Bez Bebeği-2006 Hümeyra-2007 Feraye-2008