Alacakaranlıkta bir ışık...
2026 6. kitabı
"Çevre alacakaranlıkken sızan ışığa gözlerini kapamak akıllıca olmaz." Ukrayna’da başlayıp Elazığ’da biten, yüreklere dokunan gerçek bir aşk hikâyesi. İnsan bazen kendisi olamıyor; bambaşka yerlerde, bambaşka hayatların içinde, toplumun görünmez baskılarıyla, kendi sesini kısmak zorunda kalarak başka bir kimliğe bürünüyor. Yaşamak, bazen insanın kendinden ödün vermesiyle sınanıyor maalesef. Tıpkı kahramanımız Perina gibi… Naşide GöktürkNaşide Göktürk'ın kaleme aldığı PerinaPerina kitabında, perina'nın aşkını,bir annenin çocukları uğruna yapabileceklerini,vazgeçebileceği hayatını ve yaşam mücadelesini okuyoruz.perina bambaşka bir kimliğin içine sığınırken, bir yandan da hayata tutunmanın ağır yükünü taşıyor. Onun hikâyesinde yalnızca bir aşkın izini değil; fedakârlığın, suskun direnişin ve ayakta kalma çabasının derin izlerini şahit oluyoruz. PerinaPerina insanın kendini kaybettiğini sandığı yerde bile kalbinin yolunu unutmadan yürüyebileceğini hatırlatan bir hikâye. Keyifli okumalar dilerim.
2015 41. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2015 11:43
İlk defa bir Naşide Gökbudak kitabı okuyorum. Çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Özellikle bu hikayenin gerçek oluşu beni çok etkiledi. Böyle bir hayat yaşamak ne zor olmalı.. İçeriğine girmek istemiyorum aslında çünkü tüm hikayeyi anlatmaktan korkuyorum. :) Bu kitapla aşkı, acıyı, aile sevgisini, katlanmayı hissedeceksiniz. Keyifli okumalar, ben çok beğendim.
2018 4. kitabı
Aziz Bey Hadisesi'nden (#26735443) sonra Perina'yı okumak..Aziz bey gibi Hatice MehlikaHatice Mehlika 'in tabiriyle '' Mendebur'' bir ana karakterden sonra
2014 146. kitabı
Gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı kitapta bir kimlik kayboluşunu, gerçek aşkın çaresizce yitip gidişini, evlat uğruna nelere katlanılabileceğini, insan ömrünün bir 'varmış bir yokmuş' diye nasıl geçtiğini adeta yaşayarak, gözyaşlarıyla okuyacaksınız.
2017 30. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2017 00:37
Sürükleyici ve merak uyandıran bir kitap.Çocuklarını düşünüp aşkını reddeden bir kadın.Kavuşmalarını isterdim oysa ki. Nereden nereye dediğimiz bir hayatın anlatıldığı Perina gerçek hayattan yazıldığı için daha çok ilgimi çekmiş ve beğendiklerim arasına girmiştir.Okunası bir kitap.
2019 24. kitabı
Grandüşes olarak dünyaya gözlerini aç,altın kaşıklarla beslen,kim olduklarını bilmediğin bir ailede,ölmüş olan evladın bedeninde yaşama tutunmaya gayret et... Bu da yetmezmiş gibi taaa Rusya'dan kalk seni haketmeyen bir adamın peşinden Elazığ'ın bir köyüne gel de çocuklarını yaşatmak adına bu hayata katlan... Katlan katlanmasına tüm yaşadığın olumsuzluklarda bile kalbindeki aşkını unutma...
2020 27. kitabı
Açıkçası yazarın Elazığlı olduğunu öğrendiğim için okumak istemiştim bu kitabı. Ancak kitap eksik, betimlemeleri eksik olay örgüsü eksik sanki ayaküstü anlatılmış bir olay gibi. Tat alamadım okurken, ne olayı yakalayabildim ne de canlandırabildim. Üstelik gerçek hayat hikayesi diyip de böyle bir iddiada bulunup da aslı astarı olmayan söylentilere herhangi bir kadının ben Perina'yım demesine dayandırmak ne kadar doğru bir hareket?
2017 8. kitabı
Perina’nın; Ukrayna’da başlayıp, Elazığ’da son bulan acı dolu hayat hikayesini okurken, yüreğinizin bir yerlerinde hissettiğiniz sızının ve içinizde yeşerttiğiniz umudun kırıntılarıyla tanışacaksınız.
2015 40. kitabı
Hem gerçek hayattan hem de hiç sıkmayan , aksine büyük merak ve zevkle okunabilen harika bir roman. Kelimeler öylesine özenle seçilmiş ve öylesine konuyu okuyucuya birebir yaşatırcasına yazılmış ki etkilenmemek elde değil. Yüreğine ve kalemine sağlık Naşide Gökbudak. Kesinlikle tavsiye ederim. Mutlaka okunmalı gerçek bir roman.
2018 28. kitabı
Okunma: 10 Mart 2018 00:00
Anastasia'nin yürek parçalayan hikayesi çocukluğunda ailesini korkunç bir sonla kaybetmesiyle başlıyor. O günden sonra bambaşka bir hayat ile devam ediyor. Kendini perina'nin yerine geçmesiyle yaşam mücadelesi devam ediyor. Kendisi icinde de mihail ve ailesi içinde de kabullenmesi zor bir süreç. Elazığ' da da yürek parçalayan hikayesi sürmüş ama içinde umudun kırıntıları var. Özgür ülkede yaşamak. Rusyadan kurtuluşu. Kitap akıcıydı ama konuyu anlatiyis şekli biraz zayıf kalmış.

Naşide GökbudakYazar · 26 kitap
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesi’nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbul'a yerleşti. Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibiydi. Naşide Gökbudak, 3 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da vefat etti. . Kitapları: Sıdıka Hanım-2003 Asıl Adı Atiye-2005 Miralayın Kızı Süreyya-2005 Ben Eşkıya Değilim-2005 Bana Allahaısmarladık Deme(şiir)-2005 Perina'nın Hikayesi-2006 Şelale'nin Bez Bebeği-2006 Hümeyra-2007 Feraye-2008