Temmuz 2021
Everest Yayınları

2025 11. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2025 15:21
İlk defa bir kitap için kötü yorum yapacağım sanırım. Yazar bu kitapta kendi hayatını anlatmış yani otobiyografik tarza sahip bir anlatım biçimini kullanmış. O kadar çok insan ismi geçiyor ki kim kimdi ve ben bu insanların ismini neden okuyorum, beni neden ilgilendiriyor sorularını sormadan geçemedim. Bir de sürekli korona vurgusu yapmış, zaten hatırlamak istemediğimiz bir dönemi bu kadar göze sokmanın anlamı neydi onu da çözemedim. Kendini över tarzda benim ödüllerim bunlar benim kitaplarım şunlar demesi de hoşuma gitmedi. Kendi kitaplarının reklamını yapmak için böyle bir kitabı piyasaya sürme ihtiyacı varmış sanırım dedirtti. Sanki yazarın canı sıkılmış da zaman geçirmek için yazmış hissi verdi. Elimde bir çok Ayşe Kulin kitabı var ama şu an için yakın bir zamanda okumayı düşünmüyorum ilişkimize ara vermek en mantıklısı galiba. Offf ne dolmuşum be... Herkese iyi kitap kurtlamalar
2021 30. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2021 23:24
Çok geç tanıştım Ayşe Kulin’le… Ama bundan sonrası için şanslıyım çünkü beni bekleyen birçok kitabı var. Önceleri sebepsiz bir önyargım vardı ama (kitap kapaklarının çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum) bana hediye olarak gelen bu kitabını okumaya başladığım anda aldığım içtenlik beni çok etkiledi. Bir kere net olarak şunu söyleyebilirim , okuduğunuzda kaliteli bir dostla uzun bir sohbet etmiş gibi hissedeceksiniz. Kitaptan biraz bahsedecek olursam anı-roman tarzında yazılmış. İmza günlerinde yaşadıklarını, çeşitli yurt içi ve yurt dışı katıldığı etkinliklerde başına gelenleri; ülkemizde son yıllarda olup bitenleri(kendine has cesur bir kalemle), korona günlerinde yaşadıklarını anlatıyor. Hatta bahsettiğine göre otobiyografik romanlarımın sonuncusuymuş. Kitabın bölüm aralarında anlattığı yerler,etkinliklerle ve olaylarla ilgili fotoğraflar iliştirilmesi bana çok samimi geldi. Kitabın son bölümünü otuz yaşında bir kadın olarak okuduğum için çok mutlu oldum . Kendisi seksen yaşında ve öyle güzel anlatıyor ki kadın olmayı bazı cümleleri hala aklımda. Ama şunu söylemeliyim ki başka hiçbir eserini okumasam da artık kalemini kaybetme kaygısı taşımaya başladığını hissettirdi bana. Umarım böyle güçlü ve okura da güç veren bir kadın, aynı anneannesi gibi 97 yaşını görür ve hedeflediği gibi “Kış” ı da yazar. Kitabın arka kapağında şöyle demiş: Hazan, sonbahar demek. Hüzünle akraba olan bu sözcüğün bir başka anlamı özlem ve ayrılık mevsimi…bir diğeri sararıp solmuş, eski canlılığını kaybetmiş kimse. Kimi tanımlarında kendimi bulduğum bu kelimeyi çok sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeyim ömrümün, kitabımın adını HAZAN koydum. Hayat bir döngüdür, bahar er geç gelir ve yaza kavuşur. İyi okumalar.
HazanAyşe Kulin · Everest Yayınları · 20211,305 okunma
Benim hala umudum var ...
·350 syf.·
2024 83. kitabı
Otobiyografik bir çalışma olan Veda , Umut, Hayat, Hüzün - Dürbünümde Kırk Sene (1964-1983) serisinin son kitabı Hayal den sonra ameliyat olan yazar iyileşme sürecindeyken Kovid 19 ile tanışır. Hepimiz sanırım yazarın neler hissettiğini, neler yaşadığını az çok kendinden bilebilir. Zaten kendisi de herkesin bu illet virüs karşısındaki ortak çaresizliğini #251787133 bu cümleler ile ifade etmektedir. Bu zor günlerinde eşi ve asistanının desteğiyle geçirdiği ameliyattan sonraki yaşadıklarını, salgın günlerini, yazarlık hayatının en zor ve en keyifli zamanlarını, ödül törenlerini, söyleşi davetlerini, imza günlerini, kaybettiği dostlarını, hayatına anlam katan insanları kaleme alarak seriyi Hazan ile tamamlamaya karar verir. Türkiye gerçeklerini, ötekileştirmeleri bir kez daha hatırlatan, zaman zaman gurur duygusu yaşatan, zaman zaman olanlar karşısında sinirlendiren, bazı satırlarda hüzünlendiren bir kitap. Sonbahar anlamına gelen Hazan kelimesi her ne kadar bana hüznü çağrıştırsa da umut vaat eden cümleler ile sona ermiş.Ben de o cümlelerden biri ile bitirmek istiyorum. Kitaptaki benim için yıldızlı alıntı ☆☆ Her yeni gün bir umuttu!☆☆
2021 27. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2021 21:59
Bir veda gibi buruk bir tat bıraktı damağımda ve bir dua yolladım gençliğimden beri her romanını heyecanla okuduğum yazarım için daha çok eserler ver güzel yazarım nice güzel romanlar çıksın kaleminden inşallah Dünyanın senin gibi güzel kalemlere çok ihtiyacı var daha...
2021 58. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2021 20:15
Her bir kitabını keyifle okuduğum sevgili Ayşe Kulin’in son diye belirttiği otobiyografi kitabı Hazan. Öncelikle son olmaz umarım ve bir “Kış” gelir hatta kışı beklerken araya bir kaç roman da girer soluksuz okuyacağımız. Kendi deyimiyle son dediği bu otobiyografiyi de okurken hem güldüm hem hüzünlendim. Yazarın güncel olaylara bakışı, pandemi sebebiyle çıkamadığı ev hayatı ve geçmişte katıldığı özel ve anlamlı geziler hem keyifli hem ders niteliğinde… Çok yaşa Ayşe Kulin anneannen gibi sağlıkla ….
2022 6. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 17:00
Kitabı okurken Türkiye'nin son yılları gözünüzün önünden adeta bir şerit gibi akıyor, özellikle pandemide yaşanan sıkıntıları Ayşe Kulin çok ustaca ele almış . Türkiye'nin iç ve dış siyaseti ,pandemi ile verdiği mücadele ,Gezi olayları..... kitabı okurken bir yandan Ayşe Kulin'in önce yazmış olduğu kitapları hatırlıyorsunuz ,onlardaki bilgilerinizi pekiştiriyorsunuz. Gayet akıcı, okuması kolay öğretici bir kitap olmuş Ayşe Kulin'in emeğine sağlık..... Bu kitapta Ayşe Kulin'in bir mizahi yönünün olduğunu da keşfettim önceki kitaplarında böyle bir şeye pek panık olmamıştım .Öyle ki bazen gülmekten karnımın ağrıdığı bile oldu. Okuyacaklara şimdiden İyi okumalar diliyorum.
2021 62. kitabı
Selamm, Bugün sizlere ilk defa okuduğum bir yazarın kitabı ile geldim Ayşe Kulin, kitaplarını sevmeyen yoktur sanırım öyle değil mi? Ben ilk kez okuduğum için biraz tereddütlü yaklaşmış olabilirim kitaba ama sonra bir baktım kitabı okuyup bitirmişim..Şansıma otobiyografik bir serinin son kitabını okumuşum tamam merak etmeyin bağımsız da okunuyormuş öğrendim Yazar bu serüvenine Veda ile başlayıp Umut - Hayat - Hüzün - Hayal ile devam edip Hazan ile veda ediyor.. Ayşe Hanım  kitabında eğlenceli anılarını, aldığı ödülleri, gittiği fuarlar da yaşadığı talihsizlikleri, yaşamını, mutluluklarını, talihsizliklerini anlatıyor bize öyle bir anlatıyor ki onunla birlikte bizde hüzünlenip, mutlu oluyoruz.. Yazdığı kitapların yurdışında bile ses getirişi, tanınan ve çok okunan bir yazar olması guru verici.. Kısaca Ayşe Kulin severler bu kitabını da mutlaka okumalı diyorum.. Ben ilk kez okumama rağmen başlarda bocalasam da bir yerden sonra gerçekten keyif alarak okudum..
Roman
2023 5. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2023 11:59
Ayşe Kulin’in söylenene göre son otobiyografik kitabı. Öz eleştiri yapmış, başarılarının yanında yenilgilerini de paylaşmış. Sohbet havasında akıcı bir kitap. Ayşe Kulin hayranı veya bir araştırmacı değilseniz okunması şart bir kitap mı gerçekten emin değilim. İlgi duyanlara merak edenlere iyi okumalar dilerim.
2023 19. kitabı
Okunma: 13 Mart 2023 00:00
Kimi tanımlarında kendimi bulduğum bu kelimeyi çok sevdim ve madem ben de sonbahar mevsimindeydim ömrümün , kitabımın adını HAZAN koydum. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
Anı-Mektup-Günlük
Hazan
2022 64. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 00:28
Merak edenler için olumsuz yorum olmasını istemiyorum fakat beğenmedim, kitabın ortalarına geldim hala beğenmedim. Nedense bu yazarın kitaplarını sevemiyorum. Bu kitabı da içerik İnceleme yapmadan satın almıştım. Kitabın başında yazarlık anılarını anlatıyor ortasında da kalça ameliyatı ve covid-19 anlatıyor. Biz covid muhabbetinden kaçarken kitapta covid konusu, kapanma ve yasakları okumak hoşuma gitmedi. Kitabın konusu bana hitap etmedi fakat kitap anlatım olarak kötü değil. Bitirince tekrar güncelleme yapacağım. Bırakmaz da Bitirebilirsem……. Edit; sonunda bitti. Bitmeyecek sanmıştım. Tavsiye kitabım değil. Önermiyorum.
1000k

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.