6 Aralık 2021
Everest Yayınları

İstanbul'da bir Taksizede:)
2026 58. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2026 23:36
Kitabımız isminden de belli olduğu üzere, yazarın Ayşe Kulin İstanbul'da taksilerle yaşadığı kabus:) Artık en sonunda dayanamamış yaşadıklarını yazmaya karar vermiş. Belki biri duyar da bu sorunu çözer diye düşünmüş:) Çok ince bir kitap olmasına rağmen yazarın usta kaleminden ötürü, dolu dolu güzel bir kitap okudum. Hem çok üzüldüm, bazen de kahkaha attım:) Gülelim ağlanacak halimize! Benim de bir taksi travmam var :) anlatayım da dinleyin; Yıllar önce gezmeye gitmiştik Istanbul'a. Otelin önüne Taksi geldiğinde hemen binmiştik. Ardından hemen bir taksi daha geldi. Iki koca adam gözümüzün önünde tekme, tokat, küfür birbirine girdiler." Müşterimi çaldın diye!" Hayatımın şokunu yaşadım,Otel çalışanları zor ayırmıştı onları. Taksiye bindim ama nasıl bir sorun bana ?! Ondan sonra hiç taksiye binmedim.Metro,otobüs,ne varsa onlara bindim.Ve bir günde 27 km yürümüştüm iyi hatırlıyorum. Istanbul deyince aklıma hep bu olay geliyor. Resmen travma oldu bende:) Allah bu kalabalık şehirde yaşayanların yardımcısı olsun.. Kitabı keyifle okudum , çok beğendim. Yazara Ayşe Kulin selam olsun. Keyifli okumalar diliyorum..
Hayat
2025 7. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 01:16
Sık sık taksi kullananların keyifle okuyacağı bir kitap :) Tam çerezlik. Kulin'in enfes üslubu da sanki bir kampta ateş başında tatlı tatlı size bu anıları anlatıyor gibi hissettiren bir seviyede!120 sayfası da taksiyle alakalı olmasına rağmen seve seve okudum
TaksiiiAyşe Kulin · Everest Yayınları · 2021773 okunma
Taksi Mağduru Ayşe Kulin ve diğerleriii...
2022 6. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2022 15:14
Ayşe Kuliiiin, torunlarının Cico’su. İsminden de hareketle konuyu anlamamak mümkün değil. Bu kitapta doksanlı yıllardan itibaren İstanbul taksilerinde, ama tek başına, ama eşiyle, ama arkadaşlarıyla yaşadıklarından kesitler sunmuş. Yeri geldiğinde başarılı bir iş kadını olarak, kimi zaman turist Ayşe, kimi zaman başarılı bir yazar, kimi zamanda baby shower partilerine, ev ziyaretine giden anne teyze olarak karşımızda. Ne olaylar yaşamış bilseniz.. Kimi zaman dayanamayıp pes edip inmiş, kimi zaman direnmiş. Hatta evlenme teklifi bile almış taksiciden. Her taksiye bindiğinde bir olaylar silsilesi :) Kitabın son mısralarında da “Kadın-erkek, zengin-yoksul her bir kişinin, an gelir taksiye ihtiyacı olabilir ve bu şehirde belli saatlerde taksi bulunamıyor, sürücü değiştirme saatlerinde hiçbir taksi boş da olsa müşteri almıyor, uzun lafın kısası taksi sayısı İstanbullulara yetmiyor!” Bu bir sorun, büyük bir sorun.. Ah İstanbuuuul, bir de bu. (!) Eserini, belki benim gibi yaşayanlar vardır da belki duyururuz sesimizi bir çözüm buluruz diye eleştirel bir dille kaleme almış. Elbette bu mesleği hakkıyla, edebiyle, namusuyla yapan çilekeş filozof sürücülerine de sevgi ve saygılarını unutmamış. Ayrıca kitabın kapağı, tasarımı ve içerisinde yer alan resimler çok hoş olduğu için dikkatimi çekmişti. Küçük bir şehirde yaşıyorum bu problemlerle karşı karşıya kalmadım, kalmam. Belki bir gün kalırsam aklımda bulunsun bu anılar.. İyi okumalar :)
2022 2. kitabı
Bir saat gibi kısa sürede okuyup bitirilecek bir kitap. Bazı kitaplar size yeni fikirler ve düşünceler katar, bazıları ise dinlendirir. Bence bu kitap dinlendiren bi kitap. Hoş şeylerden bahsetmiyor olsada ara ara gülümsetiyor
2024 6. kitabı
Bilindik Ayse Kulin kitaplarindan farkli genellikle otobiyografik oluyor cogu istanbulda yasadigi taksi sorunlarini oykulestirerek anlatmis cabuk ilerliyor
2021 60. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2021 20:17
Ayşe kulin olduğu için her türlü okunur . Ama diğer kitaplarinda ki tadı bulamadim doğrusu ama içindeki çizimlerle yinede değisık olmuş herkesin klasik taksı sorunlarinı anlatmis .Bır çırpıda okunuyor.
2023 27. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2023 22:17
İstanbul gibi kalabalık ve ulaşım sorunu yaşayan bir şehirde insanların maruz kaldığı taksizede olaylarının kısa bir özeti gibi olmuş.Okunabilir mi evet zaten bildiğiniz olaylara farklı bir bakış açısı edinmiş oluyor olur da İstanbul da taksiye binersem buna dikkat edeyim deyiveriyorsunuz. Sayfa sayısı kısa fazlası sıkardı zaten,bölüm aralarındaki çizimler de hoş olmuş.Kitabın sonunda siz de kendinizi taksii derken bulursanız şaşırmayın.keyifli okumalar.
2024 32. kitabı
Ayşe Kulin 'nin İstanbul'daki taksi şoförleriyle yaşadığı anılarından oluşan kitabı okurken aslında insanoğlunun pek de insan olmadığını hissediyorsunuz. Bazıları trajikomik olmakla beraber hemen hemen herkesin başına gelebilecek dolandırıcılık, gasp ve sahtekarlık olaylarından bahsediyor. Yatırım tavsiyesidir.
İstanbul ve Taksiler
2023 8. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 21:04
Ayşe Kulin'den okuduğum ilk kitaptı. Bir de imzalı okumuş olmak ayrıca mutlu etti. İstanbul'daki taksi sorunu güzel bir şekilde ele alınmış. Aynı zamanda otobiyografik olma özelliğini taşıyor. Kitap bölüm bölüm ayrılmış. Her bölümde ayrı bir taksi sorunu işlenmiş ve bu olayları Ayşe Kulin yaşamış. İçinde çok tatlı çizimler vardı. Çok hoşuma gitti. Hemen bitirilebilecek bir kitap. Ülkede kadınlara nasıl bakıldığı ile ilgi de bir bölüm vardı. Aslında günümüzde yine bu düşüncede olan insanlar var maalesef. Ancak Ayşe Kulin çok sakin bir şekilde cevap vermişti. Ben okurken bile sakinliğimi koruyamadım. Gerçekten onun sakin kalmaya çalışıp sakin cevaplar vermesi tebrik edilecek bir şey. O bölümden bir alıntı paylaşmak isterim: "Erkek müfettiş bulamamışlar mı?" "Jüride erkekler de var elbette ama illa kadın gözü de lazım. Kadınlar bu toplumun yarısını oluşturuyorlar ya, o yüzden kadınların da görüşlerini, fikirlerini sormak gerekiyor." "Kadınların zaten görevi var. Onlar çocuklarını yetiştirsinler." "Hayatı tanımazlarsa, dünyada olup biteni bilmezlerse çocuklarını nasıl yetiştirecekler? Çocuk yetiştirmek sadece çocuğun karnını doyurmakla olmuyor, ruhunu da besleyeceksin ki çocuğun adam olsun!" "Sokakta gezmenin bir faydası var mı ruhun beslenmesine?" diye sordu bu kez. "Hem de ne nasıl var," dedim, "sokakları bilmenin, hayat tecrübesi edinmenin bize de, size de faydaları var. Bak şu anda tanımadığın bir kadınla konuşuyorsun, ben dört çocuklu beş torunlu bir büyükanneyim..." Lafımı bitirtmedi, "Yok yahu! Sahi mi?" dedi. Konuşma bu şekilde devam ediyor. Son olarak da beğendiğim birkaç alıntıyı paylaşmak isterim: "Hiç farkına varmadan akıp gitmiş zaman. İnsan mutluysa yılların geçmekte olduğunu fark etmiyor demek ki!" "… galiba yorgunluktan çok, çaresizlikten ölmek
2025 42. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 02:24
Bu kitapta, doksanlı yıllardan bu yana İstanbul taksilerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken yazarımız, Turistleri, savunmasız yaşlıları, özellikle de yaşlı kadınları hedef alan taksici eziyetine sık maruz kalmış insanların sesini duyurmayı istemiştir. Güncel bir soruna dikkat çeken yazarımız taksilerde yaşadığı birbirinden tatsız olayları biz okurlarıyla paylaşmış.

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.