Bizler Anadolu kenti olan kadim Truva soyundanız
2026 5. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 20:02
Mitoloji'ye dair çok anlaşılır çok bilgilendirici bir eser okudum.Daha öncesinde yazarın yazdığı bu kitabın ilk bölümünü Mitoloji ve Efsaneler Serisi - I okumuştum. O da çok bilgilendiriciydi. Kitabın başında yazar Zeliha Yazıcı Ergün demiş ki; "Eğer mitolojik efsaneleri birer masal gibı dinleyip akıl yürütmeden, soyuttan somuta evrilecek düşünceler geliştirmeden geçiştirirsek büyük yanılgıya düşeriz.. Mitoloji ve arkeoloji, kadim dönemlere ait tarihe ışık tutan, gerektiğinde başvurabileceğimiz belki de en belirgin kaynaklardır." Hangi konulara değinmiş yazarımız Zeliha Yazıcı Ergün derseniz; İskender, Gılgamış, İstanbul'un kuruluşu, Bosphorus, Haliç,Roma imparatorluğu'nun kuruluşunda anadolu etkisi, Türklerin kökeni, Kybele'den Dionysos'a birçok Tanrı diye nitelendirdiklerimiz ve onlara dair hikayeleri vardı. Güzel bir yolculuktu benim için. Mitoloji'yi bir Puzzle gibi görüyorum, bilgilendikce resim tamamlanıyor.Ve bu benim çok hoşuma gidiyor:) Keyifle okudum,yazara Zeliha Yazıcı Ergün selam olsun,kalemi daim olsun. Keyifli okumalar diliyorum..
Mitoloji
Kadim Anadolu EfsaneleriZeliha Yazıcı Ergün · Akıl Fikir Yayınları · 20231 okunma