2026 2. kitabı
KIRMIZI renk türk kültüründe güneyi simgeler al ruhu al ateşi adı verilen ateş tanrısı koruyucu bir ruh olduğuna inanır eski Türkler.Kaşgarlı ağdı kızıl bayrak toğdı kara toprak beyiti bayrağın kızıl olmasının savaş bayrağı olarak kullanıldığını gösterir.devlet sembolü ak ve halk ordu anlamı taşıyan al muhafaza edilmiş bugünde bayrağımız da al ve ak rengi görürüz. Selçuklu devleti 1037 yılında tuğrul bey tarafından kuruldu. Tuğrul’u büyüten dedesi selçuk bey adını hanedana ve imparatorluğa vermiştir. Abbasi halifesi kadir billah ise 1031 yılında vefat etmiş oğlu ebu cafer kaim bi emrillah Abdullah yerine geçmiştir. Kutalmışoğlu Süleyman şah Melikşah tarafından sultan-ı rum yani rum diyarlarının sultanı olarak tayin edilmiş iznik ve izmiti ele geçirmiş 1077 de bağımsızlığını ilan edip iznik merkezli Anadolu Selçuklu Devletini kurmuştur. Babai isyanları 1240 yılında Anadolu selçuklu devletinde çıkan isyanlardır. Baba İlyas horasani ve müridi baba ishak tarafından çıkarılmıştır. İsyan bastırılsa da moğolların vassalı haline gelmesine sebep olmuştur. kitapla ilgili eksik bilgilere rastladım biraz araştırma yaparak bu bilgilere ulaştımŞehzade korkut dedesi fatih sultan Mehmet vefat edince babası beyazıd gelene kadar 17 gün tahtta kalmıştır. Abisi yavuz tarafından öldürülmüş sadık adamı piyale ye sadakatinden ötürü vezirlik teklifi yapılmış fakat korkutun türbedarı olmayı kabul etmiştir. Ebubekir dönemi hakkında yazdıklarınız araştırma konusudur bir çok fikrinize katılmıyorum özellikle kadınların cariye edilmesi ve köle durumuna ki kendi varlığını dağıtmış biri olarak vefatında dirhem bile bulunmamıştır. peygamberimizin her zaman yanında bulunan ve halefi olarak gösterdiği bir kişiden bahsediyoruz
Anadolu'da Yazılmayan Alevi Türklerin Tarihiİhsan Dinçer · Deniz Yayınevi · 20241 okunma