·423 syf.····Okunma: 07 Ocak 2026 18:40 Tiktok’ta bu kitabı öve öve bitiremeyen booktok tayfayı karşıma alıp konuşmak istiyorum, çünkü kitaptan anlamadıkları gün gibi ortada. Bu kitabın neresine ayılıp, bayıldınız anlamadım. Kade’e Nico Russo 2.0 diyorum çünkü kitapta kendisinin bol bol eskortluk seanslarını okuduk. Yatmadığı kişi kalmamış ve uyuşturucu etkisinde olsun olmasın yirmi bir yaşında kendi ekinini kurabilen biri kendisine zorla eskortluk yaptıran bir kadına da haddini bildirebilir diye düşünüyorum. Onların dediklerini yapmazsam sevdiklerimi incitirler olayına kanmadım bu arada hadi çocukken anlıyorum ama yirmi bir yaşına gelmişsin iki yılda ne kadar adam öldürdüğün hakkında övünüyorsun ama sevdiklerini koruyamaz mısın?? Bunu isteyerek yapmadığını söyleyen biri için aldığı parayı çok seviyor gibi görünüyor. Bu arada yaşına vurgu yapıyorum çünkü yirmi bir yaşında birinin suikastçi olup, kolayca kendi ekibini falan kurması aşırı absürt ve bu hale iki yılda gelmesi saçmalığın daniskası. Bu yazarın Zade Meadows karakterine bir özentiliği var zaten, belli. Stacey’nin ne halt yediği belli değil, Kade’e birbirimizden uzak duralım diyor bir sonraki saniye oğlanın üstüne atlıyor?? Ayrıca şu bebek mevsuzu o kadar olayın üstüne içime baydı. Yazar tamamen ne varsa yazayım kafasına girmiş.
Normalde, kitabın ilk sayfalarından sinirlerim öyle bozuldu ki çok sert bir eleştiri yapma niyetiyle taslak hazırlamıştım. Sonra fark ettim ki eğer kafa yorarak okumazsam daha iyi olur yoksa yarım bırakırdım. Okuduğuma, bu seriye başladığıma bile pişmanım. Çarpık ya da toxic ilişki okumakta bir sorunum yok yanlış anlaşılmak istemem fakat ortada aman aman abartılacak bir hikayede göremiyorum. Seriyi bitirmek için diğer kitaplarını okuyacağım.
Kade ve Stacey şimdiye kadar okuduğum en gerçek olmayan iki karakter, biri yıllardır takip ettiği eski sevgilisinin bırak tacize uğradığını üvey kardeşi olduğunu bile bilmiyor öyle bir avallık yani, diğeri ise tecavüze uğradını erkek arkadaşına anlatmak yerine “sen beni anlamıyorsun” tavrına giriyor. Oğlana gerçeği anlatmazsan nasıl anlayabilir??? Kade’i kıskandırmak için girdiği boş tripler, gözlerim devrilmekten bir hal oldu okurken. Kade’in adam tehlikeli demesine rağmen hem onu kıskandırmak için adamla oynaşması sonra da adamı kurtarmak istemesi hangi salaklığın evresi bilemiyorum bakın, ben kolay kolay karakter zorbalamam ama Stacey zorbalanmayı hak ediyor. Kade’in sürekli çelişki içinde olmasına bir noktada çığlık atacaktım. Kızı beni aldattı diye yerin dibine sokuyor, nefret ediyorum diyor sonra da sevişebilmek için kırk takla atıyor. Bir ablanın “aldatabilir, boşluk anına geldi onun” cümlesi gibi takıldı kitap boyunca.
Yazarların artık şu karakterler seks yapamasa ölecekmiş gibi bir cinsel ihtiyaç olayını bırakması gerekiyor. Bu propaganya asla düşmüyorum bu arada ve karakter iki yıl eski kız arkadaşına takıntılı olduğunu neredeyse her sayfada söylüyor ama aynı zamanda kızın gözlerinin içine bakarak başkasıyla seks yapıyor? O kadar iğrenç sahne ki gözlerim kanadı ve kimsenin bu sahne hakkında konuşmaması garip, normal mi geliyor bunlar okurlara anlamıyorum. Kitaptaki çoğu bu tarz olay beni rahatsız etti, aynı şekilde Kade’in iki yıl ayrılık sürecinde başkalarıyla yatmasına rağmen Stacey’nin yattığı adamları öldürmesi gibi mesela. Dostum, senin gerçekten tedaviye ihtiyacın var. Yazdıkça bir şeyler çıkıyor aynı zamanda sinirlerim de bozuluyor o yüzden burada duracağım. Ortada ne doğru düzgün diyalog vardı ne de karakterler sadece dört yüz sayfa boyunca sevişme dışında bir şey okumadık.
Xoxo