2026 2. kitabı
Herkese merhaba… Yeniden bir kitap yorumu ile geldim… isterseniz hemen konusuna geçelim. Sasha adında iki çocuk sahibi bekar bir annemiz var. Bu annemiz; eşi Cliff tarafından bir ödül töreninde aldatılmış. ( beyefendi yönetmen) Ayrılalı eşi ile 3 sene olmuş ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Fakat bazı sebeplerden dolayı hem ailevi hem de özel hayatında problemler yaşıyor. Bir gün okulda tıpkı kendisi gibi boşanmış, bekar bir baba olan Ethan ile tanışıyor. Fakat Sasha, Ethan’dan başında hiç hoşlanmıyor. Takii zorunlu bir adaya birlikte gidene kadar… Karakterlere gelecek olursam; Sasha; güçlü, bazı durumlarda kararsız, kendini en güzel şeyler beni bulmaz düşüncesine kaptırmış, hayatı çocukları olmuş, her şeye koşuşturmaya, yetmeye çalışan bir anne. Ethan ise; eşinden ayrılalı bir sene neredeyse olacak olan bekar bir baba. Yeri geldiğinde işi konusunda takıntılı, yeri geldiğinde sert kuralları olan, bana göre green flag gibi görünen ama kesinlikle red flag bir karakter. ( nedenini açıklayacağım) Kitap için yoruma gelecek olursam; birkaç bekar baba ya da bekar anne kitabı okumuştum ama bu kadar derinlemesine neler yaşadıklarını hiç öğrenmememiştim. Yani; bekar bir annenin bekar bir babadan çok daha büyük sorumlulukları var. Hayat ne yazık ki iki tarafada eşit davranmıyor. Bekar anne çocuklarına bakmanın, onların yanında olmanın ama bir taraftan da çalışmanın derdine düşerken; bekar babamız dertsiz tasasız bir şekilde işlerine gidebiliyor; istediği zaman çocuğu ile vakit geçiriyor ve istediği zaman dinlenebiliyor. Kitapta yemek masası sahnesi var. Orada karakterler bu konudan kaynaklı tartışma içine giriyorlar. Tüm ekip masada ve Sasha diyor ki; ‘benim yarın sabah gitmem gerekiyor. Çocuklarım beni bekliyor. Cadılar bayramı için söz verdim. Kalamam.’ Ethan tutturmuş; ‘yarın hava kötü olacak, ekip ve benim ile birlikte ertesi gün dönersin bir gün daha kal.’ Yav Allah aşkına, senle o aynı mı Ethan??? Aynı mı!!!! Sasha kendisi bile kitapta anlatıyor. Bekar baba; beslenmeye muz koymayı unutsa ilgili baba, süper baba dalgın denilir problem edilmez. Fakat anne şaşırtıcı çoraplar gününde tuhaf çorap giydirmeyi unutsa okul müdürü ona bu ne biçim ne ilgisiz anne diye suratına bakar!!! Ya ne kadar haklı ne kadar haklı… ve Sasha kendini açıkladığı halde Ethan patron olduğu için; kızın üzerine gidiyor ve işini yapacaksın. İş aldıysan yapacaksın, kendi keyfine göre gidemezsin. Çocukların biraz daha bekleyebilir diyor. Ve Sasha hâlâ bu adam için eriyip bitiyor. Ethan’da özür dilerim, sen haklıydın. Seni dinlemeliydim. Lütfen beni affet diyor. Evet bazı huyları green flagti ama birinin karşısına böyle biri çıksa bu red flagtan daha beter der bence. Birde bir şeyler yapıyor Sasha’nın haberi olmadan. Sonra kız her seferinde ona iyi de olsa haberim olmadan şeyler yapıyorsun. Hoşuma gitmiyor diyor. Yani green flag ve red flag arasında bir şey gibi. Ayrıca karakterler keşke biraz daha derin işlenseydi. Neyse efendim; sonra Sasha’nın evine gelip özür diliyor. Ben olsan kapımdan defol. İnsanca konuşmaya çalıştım ama sen sadece kendi derdine isteğine düşmüşsün. Sende bir ebeveynsin azıcık anla der yoluma tek bakardım. Erkek karakterden kesinlikle hoşlanmadım. Çok ama çok sinir oldum. Hiç beklediğim gibi değildi. Fakat yazar güzel bir kitap yazmış. Beğenerek, sinir krizleri geçirerek ve bazı yerler de gerçekten argo kelimeler kullanarak okudum hahahaha Bir de Kaitlin denen biri var. Onun hakkında yorum yapmayacağım. O kitabın başından beri ne oluyoruz; ben romantik mi okuyorum yoksa takıntılı bir manyak, gizem-korku mu okuyorum diye kendinizi sorgularsınız. Çünkü Kaitlin bana kitabın başından beri bunu sorgulattı. Ki sonradan ne olduğunu, kim olduğunu öğrendim. Fakat yinede benim için öyle. Kitabı okuyun, bekar ebeveyn insanları daha iyi anlayacaksınız. Ve kitabı beğeneceksiniz de… Ben beğendim ama biraz kriz de geçirdim. Beni instagramdan _caglabookstagram_ takip etmeyi unutmayın. :) Nora Dahlia Aşka Dönüş
Aşka DönüşNora Dahlia · Artemis Yayınları · 202519 okunma