Merhaba dostlar
Psikolojik okumaları sevenler için guzel bir romanla geldim bugün. Ayrıca bir Ankaralı olarak ayrıca severek okudum kitabı ,çünkü Ankara Ankara kokuyor bu kitap .
Duygu ve Serdar kitabın ana karakterleri .ikisi de farklı duygu durum bozuklukları yaşamış.
Duygu yurtdışında iyi bir egitim almış,bir firmada çalışıyor.Bir kızı var ve boşanmış bekar bir anne .Babası çok otoriter bir adam. Annesi de kendini onlara adamış ,mutfaktan çıkmayan bir kadın .Hatta çok acı bir şekilde şiddete alışılabilecegini söyleyen bir kadın .Duygu evde mutsuz ,çünkü babası her şeye karışıyor. Ayrı eve çıkmak istiyor ama izin vermiyor .Annesine üzülüyor. İş yerinde kimseye hayır diyemediği için işler hep ona yıkılıyor. Bir gün yürüyüş sırasında Hüsnü ve Sermin'le tanışıyor. Hüsnü ona sınırlar koyması gerektiğini anlatıyor hep .
Serdar sa bilgisayar firması olan bir adam .Kardeşi Merveyi Hatay depreminde kaybediyor .Onu kurtaramadıgı için suçluluk duyuyor .Travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor. Arkadaşı Ali sayesinde bir psikoloğa gidiyor ve tedavi surecine giriyor .
Duygu ile Serdar ın yolları nasıl kesişecek acaba ?
Sınır koymak gerçekten en önemli şey bencede insan ilsiklilerinde .İster ışyerinde,ister ailede,ister eşinle..Her türlü sınırlarını belirlemek lazım. Mesafe iyidir..
Ayrıca dedigim gibi kitapta geçen mekanlar...Karum,Kugulu Park ,Kıtır, Flamingo Pastanesi ve daha niceleri ..Kendi yaşadığı yerler olunca insan daha bir içine giriyor sanki hikayenin ..
Kitapla kalın dostlar...
Kuğulu GünlükleriLevent Sütçigil