2026 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 15:04
Kitapçıda dolaşırken tesadüfen gördüğüm, hem ismi hem arka kapak yazısıyla gönlüme giriveren henüz pek bilinmiyor olmasına şaşırdığım kitap. Ana karakter Sarah’nın ölenlerin yarım bıraktığı işleri tamamlamak gibi tuhaf görünen ama bir o kadar insanın kalbini sıcacık yapan bir takıntısı var. Üstelik işi yarım kalan bazen bir köpek ya da örümcek de olabiliyor. Geçmişle günümüz arasında gidip gelirken Sarah’nın ve ailesinin hikayesini yavaş yavaş öğreniyoruz. Neredeyse her karakter kendi güçlü geçmişine sahip burada. Okurken sık sık bundan ne güzel dizi çıkardı diye düşündüm. Yeni başlangıçları çok seven ama çoğunlukla bir şeyleri bitiremeyen bana karşı bir kitabı bile başından okumaya başlamamış, tamamen bitirişlere odaklı Sarah birbirimizin anti karakteri gibiyiz aslında. Yine de kitap boyu kendimi ona çok yakın hissettim; elimden bıraktığım anlarda dahi aklım kitapta ve Sarah’da kaldı. Spoiler vermeden kısaca özetlemem gerekirse: Yaşanamamış hayatlar, yarım kalmışlıklar, doğru bir şey yapmaya çalışırken tamamen yanlış yaptıklarımız ve nihayet yeni başlangıçlar diyebilirim Bitirişler için. (Ha bir de Mehmet karakterinin Türk olduğunu düşündüm ama buna ilişkin hiçbir diyalog geçmemesi beni üzdü.)
BitirişlerKim Andrea Brofeldt · Hep Kitap · 202518 okunma