Kasım 2025
Hep Kitap
9786051925929

2026 17. kitabı
Bitirişler yazarın ilk kitabıymış. Ben bu kadar başarılı bir ilk kitap çok az gördüm.. anlatım dile hem sade hem düşündürücü.. kitap iki zamanda anlatılıyor geçmiş ve şimdi.. anlatıcı birinci tekil. Huzurevi nde çalışan Sarah ölenlerin yarım kalan işlerini tamamlıyor.. bu bazen yarım kalmış bir kitap bazen ise yarım kalmış bir yapboz ya da bir bardak içecek.. bir yandan şimdiki hayatını anlatırken bir yandan da zamanda bize yolculuk yaptırıyor.. çocukluğuna iniyor.. annesinin kaybından itibaren bugüne kadar yaşadıkların da bize aktarıyor.. ben kitabı çok beğendim şiddetle tavsiye ediyorum
2026 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 15:04
Kitapçıda dolaşırken tesadüfen gördüğüm, hem ismi hem arka kapak yazısıyla gönlüme giriveren henüz pek bilinmiyor olmasına şaşırdığım kitap. Ana karakter Sarah’nın ölenlerin yarım bıraktığı işleri tamamlamak gibi tuhaf görünen ama bir o kadar insanın kalbini sıcacık yapan bir takıntısı var. Üstelik işi yarım kalan bazen bir köpek ya da örümcek de olabiliyor. Geçmişle günümüz arasında gidip gelirken Sarah’nın ve ailesinin hikayesini yavaş yavaş öğreniyoruz. Neredeyse her karakter kendi güçlü geçmişine sahip burada. Okurken sık sık bundan ne güzel dizi çıkardı diye düşündüm. Yeni başlangıçları çok seven ama çoğunlukla bir şeyleri bitiremeyen bana karşı bir kitabı bile başından okumaya başlamamış, tamamen bitirişlere odaklı Sarah birbirimizin anti karakteri gibiyiz aslında. Yine de kitap boyu kendimi ona çok yakın hissettim; elimden bıraktığım anlarda dahi aklım kitapta ve Sarah’da kaldı. Spoiler vermeden kısaca özetlemem gerekirse: Yaşanamamış hayatlar, yarım kalmışlıklar, doğru bir şey yapmaya çalışırken tamamen yanlış yaptıklarımız ve nihayet yeni başlangıçlar diyebilirim Bitirişler için. (Ha bir de Mehmet karakterinin Türk olduğunu düşündüm ama buna ilişkin hiçbir diyalog geçmemesi beni üzdü.)
Puan vermedi·304 syf.·
2025 95. kitabı
Elli yaşını dolduran Sarah huzurevinde çalışmakta ve münzevi bir hayat yaşamaktadır. Hayatındaki en önemli şeyler ölenlerin yarım bıraktığı işleri tamamlamak ( yarım kalan bir kahve, puzzle, kitap...) ve hiç okumadığı mektupları içine attığı bir kutudur. Haftada bir ziyaret ettiği, kullandığı maddeler nedeniyle hafızası gidip gelen babası dışında kimsesi olmayan Sarah'ın hayatına mahalledeki çiçekçi dükkanı Mehmet'in dahil olmasıyla bir şeyler değişir. Hiç düşünmek istemediği geçmişi, kendi yarım kalan işleri aklına sıklıkla düşmeye başlar. Ve fark eder ki, aslında kendisi yaşarken birçok şeyi yarım bırakmıştır. Şimdi tüm aile sırlarının ortaya çıkma zamanı gelmiş, gerçeklerle yüzleşmek şart olmuştur. Ne şahane bir kitaptı Uzun zamandır bu kadar akıcı, elimden bırakmadan okumak istediğim bir kitap olmamıştı. Geçmişle günümüz arasında gidip gelen hikaye, anlatımın yalın, gereksiz detaylardan muaf olması ( bu hikayeyi üç cilde sığdırmak için uzattıkça uzatacak yazarlar olduğunu biliyorum) ile gönlümü çeldi. Kapağın kitabı yansıtması da çok hoş bir detay.

Kim Andrea BrofeldtYazar · 0 kitap
Aslen resim öğretmeni olarak eğitim alan Kim Andrea Brofeldt, 20 yılı aşkın süredir çocuklarla ve gençlerle çalışırken, boş zamanlarında da yazarlıkla meşgul olmaktadır. Yazar daha önce kurgusal olmayan bir kitap yayınlamış, dergiler için çeşitli köşe yazıları, makaleler ve kısa öyküler yazmış olup, aynı anda birkaç projeyle uğraşıyordu. 2021'de geçirdiği bir felç, aynı anda birden fazla iş yapma yeteneğini elinden aldı ve onu tam zamanlı yazarlık hayalini gerçekleştirmeye yönlendirdi. Büyük beğeni toplayan ilk romanı Endings'in ardından , Brofeldt merakla beklenen ikinci romanı The Art of Frying an Egg'i 2025 sonbaharında yayımladı.