#kitapyorumu
"İç güzellik gözle görülmez. O yüzden gerçekten içten parlayanların, dışarıda parlayan bir altın kılıfa ihtiyacı yoktur."
Elian, insanın kendinden kaçtıkça daha çok kaybolduğunu, acısıyla yüzleştiğinde ise değişimin başladığını anlatan bir roman. Hikaye, Mira, Aura ve Unaya adlı üç bölümde şekilleniyor. Bu yolculukta Nava, geçmişten gelen yaralarla, yapılan hatalarla ve kaçınılan duygularla karşılaşıyor. Roman, gerçek değişimin yeni bir hayata kaçmakla değil, olduğu yerde kalıp acıyı tanımakla mümkün olduğunu vurguluyor. Sosyal medyada parlatılan mutlu hayat algısının aksine, gerçek yaşamın tam da yaşananların içinde olduğunu hatırlatıyor.
Elian, okurken durup düşüneceğiniz bir roman. O yüzden okuyup bitirmekle kalmayacağınız, ara sıra kitaplığınızdan alıp açıp tekrar okuyacağınız türden. Hayatta yaşanan kırılmaların birer başarısızlık değil, bizi biz yapan parçalar olduğunu hatırlatıyor. Her şeyin hızla tüketildiği bu çağda, durmanın ve hissetmenin değerini hatırlatan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Özellikle kendini bir yerde sıkışmış hisseden herkesin, satır aralarında kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitap. Türü sevenlere tavsiyemdir.
@zayablaze
Semra