·192 syf.····Okunma: 09 Ocak 2026 18:04 Bu kitaba bir inceleme yazarken başlık bile bulamadım. Bitirdiğimde tek söylediğim şey vay be oldu vay beee! Kitabı çok beğendim. İlk kez okuduğum bir yazar ve kalemi hoşuma gitti diğer kitaplarını da okumak istiyorum.
Aile nedir? Bu soruyu çok sordum. Toplumda eğer ailemizin statüsüne yakışır davranmazsak bize ne olur? Toplumun bizi eleştirmesi her durumda olağan. Elalem her şeyi yargılayabilir. Ama ailemiz de bizi biz olduğumuz için sevmezse kim sevebilir ki?
Esme'nin hayatını okurken o kadar üzüldüm ki. Ve bir abla nasıl böyle olabilir aklım almadı. Ben de bir ablayım ve kendimi ablasının yerine koyamadım. Kardeşlik ebeveynlikten çok daha farklı dinamiklere sahip bence.
Neyin cezasıydı bu. Koskoca bir ömrü feda edecek neyin bedeliydi. Yani bu hikayenin gerçek olabileceğini de bilmediğimiz benzer hayatlar olabileceğini de bildiğim için kalbimi kırdı bu kitap. Herkes anne baba olamaz dedim tekrar. Toplumsal yargılar, statüsel hırslar insana neler yaptırıyor. Umarım sevginiz bu hırslarınızdan üstün olur her zaman.