2026 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 21:14
Kitabın konusu: Distopik dünyada halk özel güçleri olan modifiyeler ve sıradan insanlar olan asallar olarak ikiye ayrılmıştır. Asalların yönettiği dünyada modifiyeler istenmemektedir. Bir modifiye olan Wren, onu küçüklüğünden beri büyüten amcasıyla yaşamaktadır. Bir anda keskin nişancılığıyla dikkatleri çeken Wren, asalların amcasına bulmasına sebep olur. Böylelikle hayatı tepetaklak olur. Kitaba o kadar önyargısız başladım ki. Bu yüzden de vadettiklerinden dolayı çok memnunum. Kitapta aslında gördüğümüz diğer fantastik/bilim kurgu kitaplarından parçalar olsa da kitabın heyecanı asla kesilmiyor. Özellikle bölümler öyle bir yerde bitiyor ki bir bölüm daha okuyayım diye diye bir sürü bölüm okuyabiliyorsunuz. Ve durum 500 küsür sayfa içinde öyle bir noktaya geldi ki. Hala şok içindeyim. Ne yazsam ne desem, bilemiyorum. Romantik olan kısımları sevdim. Ayrıca kitapta oluşturulan dünyayı, modifiyelerin farklı güçlere sahip olması gibi ayrıntılar hoşuma gitti. Kışkırtma gücünde aklıma ay günlüklerindeki kraliçe geldi, yine bi sinirlendim, neyse. Aksiyonun bol olduğunu zaten söylemiştim bir de kitap akıcı olduğu için ekstra güzelleşiyor. Söyleyecek çok şeyim var ama hepsi spoilere girebileceği için o kısma saklıyorum. Son olarak kitap +18. Bir de Wren'i ve Cross'u cidden sevdim sadece +18 sahnelerin biraz fazla kaçmasından puan kırdım. Şimdi spoiler olabilecek yorumumuza geldiğimize göre ben Lyddie'ye mi söveyim, Kaine'nin yaşamasına sevineyim mi yoksa üzüleyim mi? Betima'ya çok üzüldüm ayrı mesele. Roe'ye mi saydırayım? Generalin layığını bulduğuna sevineyim mi? Ben ne yapayım? Cidden bilmiyorum. Bu kitapta kimseye güvenilmez. Ama Wren'in cidden pervasız olduğunu düşünüyorum. Hep de o yüzden kaybediyor zaten salak kızım ama nereden bilsin en güvendiği insanların bile onu satacağını? İşte mod da olsan bilemiyorsun. Ford'a güvenebileceğimi hiç düşünmezdim. Kafam allak bullak oldu artık. Öyle ki kitabın sonundaki mektubu bile iki kez okudum. Kısacası kitabı sevdim. Uzun süreye yaymam tamamen benden kaynaklanan bi durum oldu. Beklentisiz okuduğunuz sürece kitabı en az benim kadar sevebileceğini düşünüyorum çünkü içine çekiyor. Bugünlük yorumum bu kadar, kendinize iyi bakın!
Gümüş ElitDani Francis · Yabancı Yayınları · 2025151 okunma