Ben Olsaydım ama kim?
2026 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 02:28
2026 yeni bir başlangıç. Herkes şans ister. Herkes iyilik ister. Herkes kötülük istemez. Kaderde aslında hepsi vardır. Bu yılımda kumarbaz sonrası ikinci kitabım olması yeni yıl için güzel bir başlangıç kitaplarından oldu. İlk girişti kısa bir şiir sizleri bekliyor. O ilk dört cümle kitabın başlangıç etkisini gösteriyor. Sayfalar sular seller gibi akıp gidiyor. 2 günde bitirdim. Her kitap sever okuyucular gibi gözlerden akıp giden cümlelerin hızlıca düşüncede betimlenmesi hoşuna gider. Çabuk kavranılan sayfalar okuma hevesini artırır. Sonunu merak eder, zaman yavaşlar düşünceler hızlanır gibi olur. Beklenmedik film final sonları gibi beklenmedik bir kitap sonuyla bitiyor. En keyiflisidir bazen bazı yazarların bazı kitaplarında final sonunda ters köşe etmesi. Kitap kapatılır fakat aklımız düşüncemiz bir ayraç gibi içerisinde kalır. Kısa bir kitap ama etkisi büyük. Benim en sevdiğim tarzdır; kitabın kendi benliğinin sabah bir farklı bir bakış açısında uyandıracak olması. Aynı uyandığın ev, yürüdüğün kaldırımlar, gördüğün insanlar artık farklı anlamlıdır. Raflarınız da aynı kalmasın istiyorsanız yerini almasını gereken bir kitap. Belki de başucunda olması gerekendir. Olay akışı gizemli diyaloglar bir sayfa sonrasında ne olacak, sonu nereye gidiyor merakı taşıması ve en sonunda...ben olsaydım ama kim? En yakın en kısa sürede yazar ve kitabıyla karşılaşmanız dileğiyle. -Albay Olric
Dr. Jekyll ile Bay HydeRobert Louis Stevenson · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,1bin okunma