Önemsiz Spoiler olabilir!
2026 3. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2026 20:27
Bu kitabı kim çevirdi Muhteşem Yüzyıldan Kanuni Sultan Süleyman mı? Edisyonu ve son okumayı da yapanlarda Pargalı İbrahim ve Rüstem Paşa mı? Çünkü okuduklarımın başka bir açıklaması olamaz kendimi bir anda osmanlıda buldum. Osmanlıca farsça kelimeler havada uçuşurken deyimlerimiz tokat gibi çarptı. Çeviri bakımından Olimpos Yayınlarının en kötü kitabı olarak birinci sıraya yerleşti kitap. Kitabı sevmememde tek etken tabi ki çevirisi değildi karakterleri de özellikle başrol kızımız Altı’nın da bunda etkisi çok büyük. Gümüş Elite Wren kalk efendin geldi! Yerden yere vurmaya Altı’dan başlamak istiyorum ve büyük ihtimalle diğer olaylara değinemeyeceğim bile. Kızımız altı kahinden altıncı o yüzden adı Altı şimdi burası tamamen benim hatam ve beklentim olabilir ama kahin olup bir manastırda yaşayınca ve gözlerinde de peçe olunca kızımızı el değmemiş bir gül goncası masumiyet tanrıçası gibi gözümde yüceltmiştim ama daha ilk sayfalar aslında tam tersi olduğunu öğrenince yıkıldım bakın öyle böyle bir yıkılmak değil! Tam olarak burası beklentimin olduğu yerdi ve paramparça oldu çünkü kızımız kızlarımız hem erkeklerle hem kızlarla günlerini gün etmişler Altı diyor ki ilk birlikteliğim bir erkekleydi ama memnun kalmayınca ikinci birlikteliğimi bir kadınla yaşadım ve çok da memnun kaldım ama peçemi çıkarmaya çalışınca onunla da ilişkimi bitirdim. Lgbt kitaplarını sevmiyorum bu yüzden okumayı tercih etmiyorum ve okumadığım için eleştirmeyi kendimde hak görmüyorum ama böyle kızla erkeğin başrol olduğu kitaplarda başrollerin yaşadığı gay veya lezbiyen ilişkilerini gözümüze sokan yazarları hiç sevmiyorum ve eleştirmek tam olarak benim hakkım. Bu detayı bilsem asla okumazdım asla. Yazarın bir önceki serisini çok sevmiştim ama bundan böyle kitaplarını okumayı düşünmüyorum. Şimdi böyle olunca Altı bir daha benim gözümde toparlanamadı Rory’e olan gereksiz nefreti bakın aşırı gereksiz bu nefret yüzünden Rory’nin burnunun dibinde sevişmek için bir şövalye seçip ağaçların arkasında kayboluyor bu güç gösterisi için kızımızı alkışlıyorum. En iyisi en güçlüsü en öz güvenlisi ve en bildiğini yapan sensin aferin Altı. Kızımız övülmeyi çok seviyorda. Kitabın başında çünkü kahin olmanın seçilmiş kişi olmanın rüyaya yatmasının onu çok gururlandırdığını okuyoruz ama kitabın sonunda görüyoruz ki aslında bundan hep nefret etmiş yerseniz ben yemedim. Gayette memnundu halinden. Şövalyeyle sevişti mi diye merak ediyorsan detaylı bir ön sevişme okuduk ama tamamlanmadı burada da benden ufak bir alkış aldı. Neyse bu olaydan sonra saçma bir şekilde bunlar bir oyuna tutuşuyor ve amaç Roryi sırt üstü yatırmak kahinler sırasıyla uğraşırken Dört gidip dilli salyalı Roryi öpüyor Altı burada bir afalladı m*l ya sanki hakkı varmış gibi oyunda bir amaçsız ki en sonunda oğlumuzu kim yere deviriyor tabi ki bildiniz Altı!! Çünkü kendisi çok güçlü. Sonrasında beş kahinde sırasıyla kaybolmaya başlayınca kızımız bu olayın peşine düşüyor ve yolu yine Roryle kesişiyor ama aralarında ki tek taraflı nefret devam ediyor. Çünkü Rory’nin daha ilk dakikadan beri dili dışarıda. Bu arada Altı manastırdan elini kolunu sallayarak çıkınca bir şaşırdım çünkü açıkçası ben kızların manastırdan sağ çıkmadığını düşünüyordum ama kız öyle rahat dışarı çıkınca acaba düşündüğüm gibi değil mi dedim ama Rachel kitabı o kadar basit düşünerek yazmış ki hiçbir olayın mantıklı bir açıklaması yok ben çok büyük düşünüyormuşum. Kitabın sonlarına doğru kız bir kahraman ilan edildi ki beni koyun kitaba benim bile başarabileceğim şeylerdi bunlar yani. Bir mağaraya girecekler önünde taş var Rory kaldıramıyor Altı diyor çekil ben yapayım kaldırıyor gerçekten de ahahahahhaahahahhaa yaniiiii özel bir gücü filan olsa anlarımda sıradan bir kızın kimsenin kaldıramadığı taşı kaldırması bana inandırıcı gelmediği için özür dileyecek değilim. Kızı bir kahraman göstermek için herkesi silikleştirmiş yazar maşallah üç gün içinde bir tanrıyı öldürecek kadar güçlendi bu kızımız. Ama biliyorum ki gerçek kitap kurtları bunlara kanmaz. Son olarak bunuda anlatayım ahahahaha yani anlatacak çok şey varda siz okumaktan sıkılırsınız yoksa kitap sayfasından daha çok eleştiririm kitabı. Rory ve Altı o fantastik dünyanın kaplıcasına gidiyorlar bu arada Altı’nın tek taraflı sebepsiz nefreti devam ediyorken aralarında şöyle nir sohbet geçiyor Rory kızın omuzlarına masaj yaparken diyo ki kasların çok sert seni ısırsam dişlerim kırılırdı herhalde Altı da a beni ısırsan alt dişlerin tenimde benzersiz çarpık bir iz bırakır diyo Rory de atlıyor ben de seni ilk gördüğüm gece bunu düşündüm diyo shdhdjdjdjsjdj ısırmayı ve teninde nasıl iz bırakacağını çünkü kafası iyiymiş ve düzgün düşünemiyormuş neyse Altı ısır beni Rory istediğin yerden diyo. Yaniii böyle gereksiz ve olayların dışında bir sürü absürt kelimeler olduğu gibi diyaloglarda mevcut. Daha bir sürü şey yazabilirim ama ne yazık ki yorumumu burada sonlandırıyorum. Keşke birisi de gelip bana alametifarikam da (my home) meydan okusada evi temizlese. Yazarın ilk serisine aldanıp bu serisini okuyacak olanlara sabır diliyorum.
Roman
Şövalye ve GüveRachel Gillig · Olimpos Yayınları · 2025230 okunma
Dürüst değerlendirmen için teşekkürler cidden listeme eklemiştim sildim..ben de bıktım böyle fantastikmiş sunulan saçma sapan boş smut kitaplardan ve ben de sinir oluyorum güçlü kadın diyerek yazılan iğrenç saçma sapan temelsiz aptal kadın karakterlere.. yazarları da kadın bir de .. hiç güçlü kadın mı görmediler bilerek mi yapıyorlar diyeceğim ama artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum.. ah katniss everdeen'im senin kıymetini bilememişiz nerede o 2010larda yazılan güçlü kadın karakterler..
Kimsesiz Maria
Rica ederim 🌸 ben de bazen değil çoğu zaman yorumları güzel kitapları alıyorum ve sonu hüsran oluyor o yüzden yorumlarken beğenmediğim her şeyi yazmaya özen gösteriyorum 😂