·258 syf.····Okunma: 10 Ocak 2026 13:07 Sert ve acımasız doğada dünyaya gelen yarı kurt yarı köpek bir yavru olan Beyaz Diş'in yolculuğunu okuyoruz.
Daha doğduğu andan itibaren hayatta kalmanın bedelini öğrenmek zorunda kalıyor; açlık, korku ve güç savaşları onun için ayrı birer ders oluyor.
Doğanın katı kurallarını sert bir şekilde öğreniyor: Güçlü olan hayatta kalır, zayıf olan yok olur.
İnsanlarla kurduğu ilk bağlar, Beyaz Diş’in dünyaya olan bakışını daha da sertleştiriyor. Şiddet, baskı ve korku ile yönetilen bu ilişkiler, onun içgüdülerini keskinleştiriyor ve zamanla saldırganlığını da besliyor. Güvenmeyi unutan Beyaz Diş, kendini korumanın tek yolunun vahşilik olduğuna inanıyor. Bir noktada haklı da.
Ancak hayatına giren Weedon Scott, şefkati ve sabrıyla onu değiştirmeye başlıyor.
İlk kez sabır, anlayış ve sevgiyle karşılaşan Beyaz Diş, içgüdüleriyle öğrendikleri arasında sıkışıyor. Vahşi doğadan insan dünyasına uzanan bu yolculukta, güvenmeyi, bağlanmayı ve sevilmeyi öğrenirken kendi doğasıyla yüzleşmek zorunda kalıyor.
Kitap şiddetin nasıl bir ruh oluşturduğunu ve sevginin bu ruhu nasıl dönüştürebileceğini anlatan, güçlü ve etkileyici bir dönüşüm hikâyesi.
Ben daha önce okumamıştım ve konusunu daha farklı sanıyordum. Ama tabii okuyunca her şey netlik kazandı. Kış ayında, yorganının altına sığınıp o soğuk diyarlara adım atmak isteyen herkese tavsiyedir.