·176 syf.····Okunma: 10 Ocak 2026 15:18 Öncelikle Küçük Kara Balık kitabını okumamışsanız bu kitaptaki metaforları, alıntıları tam hissedemezsiniz. Bir İran filmi izliyormuşsunuz gibi de hissedebilirsiniz. İncelemenin başlığını da çok sevdiğim bir İran alıntısını ekledim, kitapta da geçiyor çok güzel bağdaştırılmış. Emir Can diğer çocuklardan farklı bir bakış açısına sahiptir. Merhametli, yüreği güzel çocuk Emir Can savaşın olumsuz koşullarından etkilenen ve kimsesiz kalmış bir çocuktur. Her şeye rağmen umutlu ve içindeki iyiliği yitirmeden devam ediyor. Yaşamın zorulukları karşısında çürüyen bir sistemde savaşa zorlanan çocukların çaresizliğini görüyoruz. Sürükleyici ve etkileyici bir kitaptı. Tasavvufi bir bakış açısını da görüyoruz. İnanç insanı ayakta tutan en önemli şey değil midir? İnsan tutunacak bir şey arar her zaman. Bazen camekandaki parlak kırmızı bir balık bazen de savaşın ortasında bizi anlayan bir çift göz! Ortaokul seviyesi için uygun bir kitap. Keyifle okudum. Keyifli okumalar.