2026 12. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 16:47
Merhaba dostlar Ben ne okudum ya ? Var ya kitap bitti, ben hala etkisinden çıkamadım. Hem meraktan öldüm sayfaları çevirirken,hem bitmesini istemedim .Yazarın ilk kitabı Süper Çocuk ta muhteşemdi, ama bu muhteşem ötesi bir şey olmuş.. Bir insan inandığı degerler ugruna nelere katlanabilir?Insanın aklı almıyor gerçekten.. Mirza Dadalıoglu ile bir akıl hastanesinde karşılaşıyoruz ilk .Özkan onunla sohbet ediyor. Mirza kutula girdikten sonra taburculugu planlanıyor .Karar verildikten sonra kaçırılıyor. Ama Özkan onu buluyor .Mirza vücudundaki işkence izlerine bakılırsa istihbaratla ilgili ,ama işin tuhafı şu ki ,deliliği tedavi edildikten sonra hafızasını kaybetmiş ve hiçbir şey hatırlamıyor. Bu noktada ona psikolog Ayhan ve Özkan yardımcı oluyor .Adı Mirza Dadalıoglu.1980 doğumlu. Annesi öldükten sonra babasıyla Mısır a gidiyorlar ve babası tekrar evleniyor .O evlilikten Yemliha Nasır adli kardeşi doğuyor. Babası ölünce halası onu Turkiye ye getiriyor. Bitki bilim okuyor ve belediyede işe giriyor. Evleniyor ve bir kızı oluyor .Buraya kadar normal giden hikaye bundan sonra farklılaşıyor .Kızı SMA hastası. Valilik izniyle kampanyalar yapıyorlar ama yeterli parayı toplayamıyor.Ve bir gün bir ıs adamı ona iş teklif ediyor .Hem de kızını tedavi ettireceginı söylüyor. Ve ona oğlunun Cihatçı bir örgüte katıldığınız dert yanıyor .Tabi Mirza minnet duygusuyla ve kardeşi Yemliha aracılığıyla ona ulaşabileceğinı düşünüyor ve büyük tuzağa çekiliyor. Lağım fareleri denilen birim çok etkileyici ,istihbarat içinde az sayıda kişiden oluşan ve en zor görevlere katılan bu şahıslar şehadet mertebesine ulaşmak amacıyla giriyorlar resmen görevlere. Nasıl bir adanmışlık?istiklal Savaşındaki milletimize aynı ruh . Mirza Beyrut ,Lübnan, Afganistan, Pakistan,Suriye kamplarında inanılmaz olaylar yaşıyor. Gerçekten tüylerim diken diken okudum bazı sahneleri .Ama inancını, teslimiyetini hiç kaybetmiyor . Cihatçı örgütler ile ilgili haberlerde karşılaştığımız olaylarda nasıl bir kafayla yapıyorlar bunları ?derdim hep kendime.Bayağı oturdu şimdi kafamda .Okumamak ,okuduğunu anlamamak dini böyle somurmelerine kolaylık sağlıyor işte. Mirza'nın yaşadıkları , yaptıkları insanı şaşırtırken, kendinize de vicdan muhasebesi yaptırıyor aslında. Insan evladı ıçin nelere katlanabilir ?neleri gözden çıkarır?Kitabın adını ilk duyduğumda tuhaf gelmişti ama anladım ki gerçekten bazen akışa müdahale etmemek gerekiyor galiba .. Heyecanın bir an bile düşmediği aynı zamanda dram yoğunluğu da olan bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum. . Kitapla kalin dostlar. .. Rip Akıntı: Hayat Murat İsfan Korkmaz
Rip Akıntı: HayatMurat İsfan Korkmaz · Bengisu Yayınları · 2025119 okunma
11 +1'leme