Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 10 Ocak 2026 17:56 Selamlar. Bazı kitapları uyumadan önce yudum yudum içmeyi çok seviyorum. Her zaman da baş ucumda bir kitap bulunur. Kitap gelir gelmez konusuna bakınca hemen yatağımın kenarına bıraktim. Kendisiyle 3 günlük bir yolculuğa çıktık. Bitirdikten sonra da iyiki öyle okumuşum dedim. Bir anda bitirmek yerine sindire sindire okunması gereken bir kitaptı. Kitaba başlar başlamaz kendimi derin bir hayalin içinde buldum diyebilirim. İlk sayfalarda Firuze’ye aşırı kızdım ki eminim okuyan her dostum kızmıştır. Neredesin diye diye söylendim içimden durmadan. Lakin sayfalar ilerledikçe bu kızgınlık yerini korkuya, meraka ve sessiz bir umuda bıraktı diyebilirim. Bu kitap, insanın iç sesiyle birlikte yürüdüğü bir yolculuk gibiydi. Her satırda olmamıştır inşallah diye dua ederek okuduğum, Orhan’ın iç dünyasındaki fırtınayı iliklerime kadar hissettiğim bir hikâyeydi.Orhan ve Firuze arasındaki bağ, kitabın kalbinde atan güçlü bir duygusallık yaratıyordu.
Firuze’nin yokluğu Orhan’ın ruhunda derin yaralar açıyordu. Ayrıca benide fazlaca hüzünlendirdi. Tam bu karanlıkta Naci’nin dostluğu ve Erman Hoca’nın rehberliği devreye giriyor ve Orhan’ı hayata tutunduruyordu. Açıkça söylemeliyim ki Naci’ye imrendim; keşke herkesin hayatında onun gibi vazgeçmeyen bir dost olsa derken kafamdan hep Allahıma şükürler ettim. Malum benimde @gulizcil var. Zefiru benim için sadece okunan değil, hissedilen bir kitaptı. Daha ilk sayfalardan itibaren dilinin sakin ama derin bir ağırlığı olduğunu hissettiriyordu. Öyle ki bazı cümleleri geçip gitmek yerine durup tekrar okumak istedim. Ana karakterin iç dünyası, yaşadığı kırılmalar ve sessiz sorgulamalar beni zaman zaman kendi duygularımla baş başa bıraktı. Kitap baştada söylediğim gibi kolay okunur bir konfor sunmuyor ama tam da bu yüzden güçlü insanı rahatsız eden, düşündüren ve içini kurcalayan bir tarafı vardı. Ayrıca sonlara doğru hem çok şaşırdım hemde çok ağladın. Bu kitap, sadece bir hikaye değildi. Kitapta kaybı, sevgiyi ve insanın yeniden ayağa kalkma çabasını görüyordunuz. Bitirdiğimde içimde uzun süre kalan çok güçlü bir yolculuktu..