Tabuları yıkan o muhteşem eser!
2026 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 23:51
Maria Judite de Carvalho Bu kitabı okuduktan sonra, bir daha asla eskisi gibi hissetmeyeceksin! demişti kitap fuarında ki hanımefendi. Seçtiğim kitaplara bakınca 'hanımefendi siz başlangıç, ara sıcak ve ana yemeği almışsınız ama tatlıyı unutmuşsunuz' diyip önüme bu kitabı verdi. Ve iyi ki vermiş. Kitabı bitirdikten sonra aynaya bakarken, gerçekten ben kimim? diye sorguladım. Derin bir nefes aldım ve bir hafta boyunca bu kitap ile yaşadım. Çok çok harika bir kitap, kendisi ince fakat etkisi büyük. Kısaca konusu şöyle; geçmişin izlerini taşıyan karakterlerin, içlerindeki boşluklarla yüzleşme hikayesini anlatır. Karakterimizin adı ; Dora Rosario, romanın merkezinde yer alan ana karakter. Orta yaşlı, içine kapanık biri. Kocasının ölümünden sonra varlığını, duygularını sorgulamaya başlar. Roman boyunca hep kendisiyle ve geçmişiyle yüzleşecek. Kitabın adı sembolik olarak saklanan duyguları ifade eder. Yazar bu yüzleşmeleri sade bir dille dile getirmiş. İnsanın içinde sakladığı duygusal boşlukları ve geçmişten gelen izleri sembolik bir anlatımla ele alan etkileyici bir kitap Okunması gereken bir kitap! bir başyapıt. Herkese iyi okumalar dilerim. İyi geceler Boş Gardıroplar
1K
Boş GardıroplarMaria Judite de Carvalho · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025243 okunma